Ολυμπιακός: Κάτι από Φουστέρ

Ο Ολυμπιακός είχε πολλά καλά να σταθείς στο ματς με τον Ατρόμητο κι ένα από αυτά ήταν σίγουρα το πάθος του Κίνι που δικαιώθηκε και με το υπέροχο γκολ στο τέλος. 

Ολυμπιακός: Κάτι από Φουστέρ

Ο Νταβίντ Φουστέρ δεν ήταν ο καλύτερος μεσοεπιθετικός στον κόσμο, αλλά στον Ολυμπιακό απέκτησε με το πέρασμα του χρόνου μια τόσο μεγάλη χημεία με την ομάδα και τον κόσμο της και είναι τώρα και για πάντα ο αγαπημένος Φουστέρ του Ολυμπιακού. Κι ας βρίσκεται στην Βιγιαρεάλ παρέα με τον Κίκε Σετιέν να μαθαίνει πράγματα από την προπονητική και να ετοιμάζεται για το δικό του μέλλον σε άλλα πόστα. Γιατί όχι και στην ομάδα που λάτρεψε και τον λάτρεψε στην Ελλάδα.

Μια εικόνα από Φουστέρ στα δικά μου μάτια ήταν ο Κίνι στο ματς με τον Ατρόμητο. Όχι επειδή ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, υπήρχαν άλλοι καλύτεροι και πρωταγωνιστές όπως ο Μασούρας που έβαλε δύο γκολ (πάνω που είχαμε γράψει στο ΦΩΣ ότι στον Ατρόμητο δεν είχε σκοράρει ποτέ με την «ερυθρόλευκη» και είχε κι ένα κίνητρο παραπάνω).

Ο Κίνι έκανε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος αλλά πολλές φορές και ποιότητα. Σε πάσες, σε εναλλαγές, σε συνδυασμούς σε ανεβάσματα. Με το μπανταρισμένο κεφάλι του από τη σύγκρουση με τον Γιουμπιτάνα, ήταν λίγο σαν Φουστέρ σε εκείνη την περίφημη φωτογραφία της απόλυτης αυτοθυσίας.

Είναι νωρίς για συγκρίσεις, άλλωστε οι δύο Ισπανοί δεν είναι παίκτες που μπορεί να συγκριθούν αγωνιστικά. Ο Κίνι μπορεί να μη γίνει Φουστέρ, όμως δείχνει ότι και θέλει και έχει τις δυνατότητες να συνδεθεί με τον Ολυμπιακό. Όσο γίνεται όλο και περισσότερο μέλος αυτής της ομάδας, αυτό δείχνει.

Δεν είναι ο καλύτερος μπακ, δεν θα είναι βασικός, δεξιά υπάρχει ο Ροντινέι, αριστερά ο Ορτέγκα και ο Ρίτσαρντς. Έχω την αίσθηση, ωστόσο, ότι θα παίξει πολύ περισσότερο απ' όσο περιμένουμε και ότι δεν θα είναι απλά ένας εναλλακτικός μπακ ή για να δίνει ανάσες στους άλλους.

Ο Έσε μπαίνει στο κλίμα, ο Σκάρπα το ίδιο, ο Μπρίνιτς μπήκε από την αρχή, η ομάδα γενικώς ανεβαίνει και βρίσκει το δρόμο της, με όποια σκαμπανεβάσματα μπορεί να υπάρξουν. Εάν, όμως, έχει παίκτες με την εγγυημένη διάθεση του 33χρονου Ισπανού (που νιώθει σαν εικοσάρης όπως δήλωσε πρόσφατα), τότε είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει καλά. Μια ομάδα με πιστούς στρατιώτες πάντα το κάνει κι ο Κίνι είναι ένας τέτοιος.