Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια στην ατάκα του Μαρτίνεθ

Το 4-0 επί του Ατρομήτου δίνει αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, αλλά όλο το μυστικό είναι στη δήλωση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ περί ελέγχου των συναισθημάτων.

 Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια στην ατάκα του Μαρτίνεθ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στην Ελλάδα είναι να στεκόμαστε στα αποτελέσματα και να μην δίνουμε σημασία στην εικόνα μίας ομάδας, στην ουσία μίας εμφάνισης ή στη δουλειά που γίνεται.

Αν ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έκανε αυτό το «γεμάτο» παιχνίδι που έκανε απέναντι στον Ατρόμητο και στο τέλος έφερνε 0-0, επειδή η μπάλα μπορεί – πολύ απλά – να μην τον ήθελε, είμαστε σίγουροι ότι θα είχαμε κρεμάσει στα μανταλάκια τους παίκτες και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ! Είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτό που γράφουμε, γιατί πολύ απλά το έχουμε ζήσει στο παρελθόν πολλές φορές.

Ο Ολυμπιακός με το 4-0 επί του Ατρομήτου έδειξε ότι έχει αρχίσει να βελτιώνεται σε στοιχειώδη σημεία του παιχνιδιού του. Πρώτον, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Περιστεριώτες, οι οποίοι σημειωτέον έδωσαν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι και σίγουρα θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη για την κακή εικόνα που παρουσίασαν στο φαληρικό γήπεδο.

Δεύτερον, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όπως έκανε και με την Τσουκαρίτσκι. Η συνέπεια στο δημιουργικό κομμάτι είναι άξια αναφοράς, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και απαιτείται διάρκεια. Το 4-0 επί του Ατρομήτου θα μπορούσε εύκολα να είναι 6-0, όπως και το 3-1 με την Τσουκαρίτσκι θα μπορούσε να είναι 6-1. Είναι κάτι λοιπόν που πρέπει να το κρατήσουμε, δίχως όμως να μείνουμε εκεί.

Αυτό που κυνηγούν οι Πειραιώτες τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι νίκες και παράλληλα να μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει και θα πάρει το πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν.

Αν μας άρεσε κάτι από το ματς, δεν είναι μόνο η πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού. Μας άρεσε και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Επειδή ζούμε στη χώρα της υπερβολής και ο Ισπανός φαίνεται ότι το νιώθει ήδη στο πετσί του, έσπευσε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. «Να μην είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι μετά από ένα καλό αποτέλεσμα και υπερβολικά στενοχωρημένοι μετά από αρνητικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. Όλη η αλήθεια του τωρινού Ολυμπιακού κρύβεται στη συγκεκριμένη ατάκα.

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει για παράδειγμα ότι θα είναι τεράστιο λάθος για τον Ολυμπιακό να παρασυρθεί από τις «τριάρες» ή τις «τεσσάρες», καθώς ακόμα βρίσκεται στο στάδιο του «χτισίματος». Όπως στο στάδιο του «χτισίματος» είναι και οι υπόλοιπες ομάδες.

Ο Ατρόμητος φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν πίσω σε τρεξίματα και φυσική κατάσταση, δίνοντας το πρώτο του επίσημο ματς στο Καραϊσκάκη. Αυτό βέβαια δεν μειώνει τη νίκη του Ολυμπιακού και τη σοβαρότητα των «ερυθρόλευκων. Από την άλλη, όμως, για να λέει ο Μαρτίνεθ ότι «δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι στις νίκες ή υπερβολικά στενοχωρημένοι στις ήττες», κάτι παραπάνω ξέρει.

Αυτό που ζητάει επί της ουσίας ο Ισπανός είναι χρόνο και τίποτε άλλο, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός κερδίζει με 4-0 τον Ατρόμητο ή κάνει κάποια γκέλα στα επόμενα παιχνίδια. Χρόνο, χρόνο, χρόνο… Ας του τον δώσουμε λοιπόν!

Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πραγματικός Ολυμπιακός, αυτός που έχει στο μυαλό του δηλαδή, θα αρχίσει να εμφανίζεται από τον Οκτώβριο. Τώρα προέχουν οι νίκες. Αν έρχονται με ωραίο ποδόσφαιρο, τότε ακόμα καλύτερα.