Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Κόκκινος «οδοστρωτήρας» στο Φάληρο!

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-0 χάρη σε δύο τέρματα του Μασούρα και από ένα των Καμαρά και Κίνι. Δοκάρι ο Μπιέλ. Αποβλήθηκε στο 90+4' ο Τσιντώτας. 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Κόκκινος «οδοστρωτήρας» στο Φάληρο!

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός στο Φάληρο απέναντι σε έναν Ατρόμητο που δεν προκάλεσε πονοκεφάλους στους Πειραιώτες ή για να είμαστε ακριβείς, δεν προκάλεσε σοβαρό πονοκέφαλο στον Πασχαλάκη εκτός από μία φάση στο 13’. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 4-0, το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, είχαν δοκάρι με τον Μπιέλ, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν ένιωσαν την παραμικρή απειλή από μία ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Ατρόμητος, καθώς δέχτηκε τη δεύτερη κάρτα ο Τσιντώτας στο 90+4' επειδή μπλοκάροντας την μπάλα, σύρθηκε στο χορτάρι και βγήκε εκτός περιοχής. Για λίγα δευτερόλεπτα πήρε τη θέση του ο Βέλγος μπακ Ντε Μποκ.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΡΠΑ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποφάσισε να παρατάξει έναν Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Κίνι στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Καμαρά δίδυμο στα χαφ, τους Φορτούνη και Σκάρπα στα πλάγια στα… χαρτιά και τον Μασούρα να παίζει πιο κοντά στον Ελ Κααμπί. Ο Κρις Κόλμαν από την πλευρά του παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3, έχοντας τον Τσιντώτα στα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Σεβέδο, Τσακμάκη και Ντε Μποκ στην τετράδα της άμυνας, τους Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονθάλεθ και Φριντζόνσον στα χαφ και επιθετική τριάδα τους Γιουμπιτάνα – Ρομπάιγ στα πλάγια και τον Βέργο στην κορυφή.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ 2-0

Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά τον Ατρόμητο στα πρώτα λεπτά, μη αφήνοντάς τον να πάρει ανάσα. Μπορεί οι Πειραιώτες να μην έβγαλαν τη μεγάλη φάση στο πρώτο 10λεπτο, αλλά έστειλαν τα προειδοποιητικά τους μηνύματα με τη γυριστή κεφαλιά του Ελ Κααμπί (5’) και το σουτ του Φορτούνη (8’). Ο Ατρόμητος εμφανίστηκε μόνο στο 13’ από λάθος των χαφ του Ολυμπιακού, αλλά ο Ρομπάιγ έπειτα από κόντρα που έγινε σε σουτ του Βέργου στην πλάτη του Ντόη, δεν νίκησε από πλάγια τον Πασχαλάκη. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, έχοντας τον Καμαρά σε πολύ καλή μέρα για ακόμη μία φορά, τον Φορτούνη να παίρνει ξανά πολλές επιθετικές προσπάθειες πάνω του, τον Σκάρπα να συμμετέχει ενεργά στο δημιουργικό κομμάτι και τους Μασούρα – Ελ Κααμπί να αναστατώνουν την αντίπαλη περιοχή. Φαινόταν ότι το γκολ δεν θα αργούσε. Ο Ατρόμητος είχε κλειστεί στην περιοχή του και τελικά έπειτα από φάση διαρκείας στο 32’ ο Μασούρας με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φορτούνης συνελήφθη σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό, αλλά αν πλάσαρε σωστά τον Τσιντώτα θα γινόταν το 2-0 μέσω VAR γιατί καλυπτόταν από την περιστεριώτικη άμυνα. Τελικά η πίεση των Πειραιωτών καρποφόρησε στο 45’ με νέα φάση διαρκείας και τελικό αποδέκτη – εκτελεστή τον Καμαρά που με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τον Ολυμπιακό προηγούμενο στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν διάθεση, όρεξη και μαχητικότητα, διεκδικούσαν κάθε μπαλιά, όταν έχαναν την μπάλα έτρεχαν αμέσως να ανακτήσουν την κατοχή και είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας στις «καθαρές» φάσεις που έβγαλε. Απολύτως δίκαιο το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι σε έναν ακίνδυνο και άτολμο Ατρόμητο. Οι Φορτούνης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Κααμπί και Σκάρπα ήταν από τους διακριθέντες, ενώ και ο Κίνι έδωσε βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, όπως και ο Ροντινέι από τη δεξιά πλευρά.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ… 4-0 ΜΕ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο δεύτερο μέρος από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Μασούρας εκμεταλλευόμενος το κακό κοντρόλ του Ελ Κααμπί που μπέρδεψε την άμυνα του Ατρομήτου, βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα και τον πλάσαρε για το 3-0 στο 49’. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, είχαν την κυκλοφορία και την ίδια στιγμή ο Κρις Κόλμαν με την είσοδο των Ντιρκς και Αντζιέλσκι περίμενε να πάρει βοήθειες επιθετικά. Μάταια όμως… Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλά στημένος ανασταλτικά και την ίδια στιγμή κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, συνεχίζοντας να απειλεί τον Τσιντώτα. Η είσοδος των Μπιέλ, Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλου έδωσε φρεσκάδα στους «ερυθρόλευκους» και στο 63’ έφτασε κοντά στο 4-0, αλλά το πλασέ του Μπιέλ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, το τέταρτο γκολ ήρθε με μία υπέροχη σε εκτέλεση προσπάθεια του Κίνι, που πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Τσιντώτα έπειτα από σουτ του Αλεξανδρόπουλου και με ωραίο διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα στο 77’. Θα μπορούσε κι άλλα τέρματα ο Ολυμπιακός, αλλά ο Μπιέλ δεν κατάφερε από καλή θέση να νικήσει τον Τσιντώτα στο 90+1'. Στο 83' μπήκε και ο Μπρίνιτς αντί του Σκάρπα, με τον Κροάτη εξτρέμ να βγάζει διάθεση και στο λιγοστό διάστημα που αγωνίστηκε, είχε καλές ενέργειες από την αριστερή πλευρά. Πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής ο Μπρίνιτς. Το ματς ολοκληρώθηκε με την σωστή αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του Τσιντώτα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Γκολ: 32’, 49’ Μασούρας, 45’ Καμαρά, 77’ Κίνι

Κίτρινες: 54’ Καμαρά – 49' Τσιντώτας, 53’ Ασεβέδο, 53’ Φριντζόνσον, 87' Αθανασίου

Κόκκινη: 90+4' Τσιντώτας (2η κίτρινη)

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Έσε, Καμαρά (71’ Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (83' Μπρίνιτς), Φορτούνης (57’ Καρβάλιο), Μασούρας (57’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (71’ Ελ Αραμπί)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης (60’ λ.τρ. Αθανασίου), Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον, Γιουμπιτάνα (60’ Ντιρκς), Ρομπάιγ (73' Τριμμάτης), Βέργος (66’ Αντζιέλσκι)