Θυμήθηκαν τον... Διαμαντόπουλο

Τελικά είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι ταυτόχρονα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, με την ΑΕΚ να στραβοπατά στην πρώτη μονομαχία σε διπλό ταμπλό.

Θυμήθηκαν τον... Διαμαντόπουλο

Θα πείτε ότι βασικός στόχος της «Ένωσης» είναι η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όλη η χρονιά παίζεται την Τετάρτη με την Αντβέρπ, έπρεπε όμως να ακούσει το καμπανάκι που χτύπησε ο Πανσερραϊκός στην πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη. Τότε η ομάδα του Γκαρσία έχασε δύσκολα, αν και έπαιζε με 10 παίκτες, κι αν ευστοχούσε στο πέναλτι, μπορεί να έφευγε αήττητη και από τον Πειραιά. Ο Ουρουγουανός προπονητής πάντως έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ότι ξέρει να χτίζει ομάδες και για έκτη φορά δεν γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ ως προπονητής. Μετράει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και οι υποστηρικτές του στην Τούμπα ονειρεύονται τη μεγάλη επιστροφή.

Σε αντίθεση με τον ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δεν στραβοπάτησε, κέρδισε εύκολα, αλλά είχαμε την πρώτη αντίδραση κατά της διαιτησίας με ανακοίνωση που εμπλέκει τον Διαμαντόπουλο με τον Μελισσανίδη. Για όσους δεν θυμούνται, ο Διαμαντόπουλος είχε τον περίεργο ρόλο στη συνοδεία των Πολωνών διαιτητών πριν από το ματς ΑΕΚ - Άρης. Τότε που δέχτηκαν επίθεση στο αεροδρόμιο και τους απέτρεψε να κάνουν μηνύσεις, με αποτέλεσμα να σφυρίξει ο ίδιος τον αγώνα, προκαλώντας την αντίδραση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Στον Πειραιά θα πάει απόψε ο κόσμος του Ολυμπιακού και θα περιμένει ανάλογη απόδοση με αυτήν κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, με τα μάτια στραμμένα στα νέα αποκτήματα, ιδιαίτερα στον Μπρίνιτς, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ βγάζει... μάτια στις προπονήσεις. Φυσικά και στους Φορτούνη, Καμαρά, με την ελπίδα να μην είναι το τελευταίο παιχνίδι τους στον Πειραιά.

Mια από τα ίδια στην αντιμετώπιση των χούλιγκανς, αφού για τρίτη φορά ανακοινώθηκαν τα ίδια μέτρα που αφορούν τη διάλυση των συνδέσμων, χωρίς φυσικά ποτέ να εφαρμοστούν, ενώ η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα εγκυμονεί κινδύνους.

Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, καθώς με την πίεση της κοινής γνώμης κινητοποιήθηκε η αστυνομία που προχωρούσε σε συλλήψεις και οι δικαστικοί έστελναν τους συλληφθέντες στη φυλακή. Με το πέρασμα του χρόνου ατόνησαν τα μέτρα, οι πολιτικοί μάς υποσχέθηκαν για μια ακόμη φορά τη διάλυση των συνδέσμων, κάτι που δεν συνέβη.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τα ίδια μέτρα που μας είπε μετά τη δολοφονία του Άλκη και δεν βρέθηκε ένας να του επισημάνει ότι τα ίδια μας λέτε εδώ και χρόνια... Καρατομήθηκαν κάποιοι αστυνομικοί, έγιναν έφοδοι σε συνδέσμους, βρήκαν στειλιάρια, έγιναν κάποιες συλλήψεις και σε έναν μήνα θα ξεχαστούν τα πάντα. Όπως έγινε και μετά τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη. Με λίγα λόγια, θα καταργηθεί η... κατάργηση των συνδέσμων.

Η παρουσία, εξάλλου, της αστυνομίας έξω και μέσα στα γήπεδα μόνο προβλήματα θα προκαλέσει και το είδαμε πρόσφατα στο Καραϊσκάκη, θα το δούμε στο μέλλον και σε άλλα γήπεδα. Στην Αγγλία, την οποία όλοι επικαλούμαστε για την πάταξη των χούλιγκανς, την τάξη επιβάλλουν οι ίδιοι οι σύλλογοι με τους σεκιούριτι που παρακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων τους οπαδούς και δεν βλέπουν το ματς όπως στην Ελλάδα. Και τα μεγάλα λόγια της προηγούμενης κυβέρνησης για κάμερες που θα καταγράφουν τους ταραξίες μετά την έξοδό τους από το γήπεδο αποδείχθηκαν ψεύτικα.