ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Ο Γκαρσία ξέρει τον τρόπο

«Γκέλα» για την ΑΕΚ που έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό αν και έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες. Η παράδοση του Γκαρσία και ο εκπληκτικός Χόβαν έφεραν την μεγάλη έκπληξη. Άλεξιτς και Γκατσίνοβιτς τα γκολ. 

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Ο Γκαρσία ξέρει τον τρόπο

Μεγάλη απώλεια για την ΑΕΚ πριν από τη ρεβάνς τελικό στο Champions League με την Αντβέρπ, καθώς έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Αντριάν Χόβαν και έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό. Συνεχίστηκε έτσι η παράδοση του Πάμπλο Γκαρσία να μη χάνει από την ΑΕΚ, με την ομάδα του να αντέχει στην πίεση της ΑΕΚ η οποία είχε 30 τελικές, έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι, αλλά δε νίκησε.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε πάρα πολλές αλλαγές και αναγκάστηκε στο δεύτερο μέρος να βάλει τους βασικούς, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά μέχρι εκεί. Κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική προσπάθειά τους και να φτάσουν στο σούπερ αποτέλεσμα.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε... μανιασμένος στο γήπεδο και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τομάς, μπόρεσε να προηγηθεί στο 1' από κεφαλιά του Άλεξιτς μετά από σέντρα του Πηλέα. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει άμεσα και είχε μεγάλες ευκαιρίες με κυριότερη αυτή του Φαν Βέερτ στο 7' που αστόχησε ολομόναχος. Η ΑΕΚ είχε ποσοστό κατοχής πάνω από 80% με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να αμυνθεί οργανωμένα.

Στο 24' ο Γκορτσίλας είδε χέρι σε τάκλιν του Ουεντραόγκο μετά από σέντρα του Πισάρο, αλλά πήρε πίσω την λανθασμένη απόφασή του για πέναλτι μετά την επικοινωνία με τον Σιδηρόπουλο. Στο 28΄οι Σέρρες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Άλεξιτς για ένα δεύτερο γκολ, σε ένα διάστημα που είχαν μπλοκάρει τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 31' σε σουτ του Πισάρο μετά από απόκρουση του Μπέργκστρεμ, ο οποίος έκανε χέρι που ήταν ακούσιο. Ευκαιρία είχε ο Μάνταλος στο 34' (σουτ λίγο άουτ) και ο Φαν Βέερτ στο 40', ενώ στο 42' ο Πηλέας μπήκε ωραία στην περιοχή και δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Σιντιμπέ αλλά δεν υπήρξε παράβαση σύμφωνα με τους διαιτητές. Στο 45' από κόρνερ του Πηλέα ο Γκοτζαμανίδης πήρε δυνατή κεφαλιά προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος πήρε κεφαλιά, αλλά ο Πισάρο δεν πρόλαβε επαφή μόνος του. H AEK είχε στο πρώτο μέρος έντεκα τελικές με καμία στην εστία και ο Πανσερραϊκός τέσσερις τελικές προς την εστία!

Ο Αλμέιδα έβαλε τον Πινέδα δεξί μπακ στην επανάληψη με τον Μοχαμάντι να γίνεται στόπερ και τον Σιντιμπέ αριστερά, ενώ ο Γκαρσία ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή του με τον Θυμιάνη αντί του Τομάς. Στο 49' ο Χόβαν έδιωξε με τα πόδια το φάουλ του Σιντιμπέ, ενώ στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε και είχε κάποια μακρινά σουτ εκτός εστίας. Τη μεγάλη ευκαιρία είχε πάλι ο Πανσερραϊκός στο 59' από ψηλοκρεμαστό σουτ του Άλεξιτς, αλλά η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι αμέσως μετά σε μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Πισάρο. Στο 63' ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε αλλά ο Χόβαν με τα πόδια απομάκρυνε!

Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έκανε κι άλλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Γιόνσον στο 68', αλλά και σε σουτ του Πισάρο στο 69': Στο 70' ο Φαν Βέερτ μόνος του αστόχησε σε κεφαλιά με την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά για να ισοφαρίσει, με φουλ επίθεση. Και τους παίκτες του Πανσερραϊκού να αμύνονται ηρωικά.

Στο 78' ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ καθώς πήρε την μπάλα στα πλάγια από πάσα του Γιόνσον και με ωραίο κοντρόλ και αριστερό σουτ έκανε το 1-1.

Στο 83' ο Χόβαν απέκρουσε το σουτ του Γιόνσον και ο Αραούχο από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 85' πάλι ο Χόβαν απέκρουσε το σουτ του Γιόνσον και αυτή τη φορά ο Πισάρο δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 1-1

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 1' Άλεξιτς 0-1, 78' Γκατσίνοβιτς 1-1

Διαιτητής: Στάθης Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 37' Γκοτζαμανίδης, 45' Γκατσίνοβιτς (πάγκος), 64' Ουεντραόγκο, 67' Γούλερι, 72' Χόβαν, 75' Πεταυράκης, 87' Θυμιάνης

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (72' Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Χρυσόπουλος, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος (71' Σιμάνσκι), Γιόνσον, Ελίασον (71' Αραούχο) , Πισάρο, Μάνταλος (79' Ζίνι), Φαν Βέερτ

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Ντανκερλούι, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Στάικος (84' Στίνα), Ουεντραόγκο, Μούργος (65' Μπαϊροβιτς), Πηλέας (66' Τσαγκαλίδης), Τομάς (46' Θυμιάνης), Άλεξιτς (65' Γούλερι)