Ολυμπιακός: Όποιος και να έρθει, αυτός θα τα βάζει

Στον Ρέντη δεν περίμεναν τα δύο γκολ του Ελ Κααμπί με την Τσουκαρίτσκι για να διαπιστώσουν ότι ο Ολυμπιακός έχει δεινό σκόρερ κι ας ψάχνει κι άλλον.

Ολυμπιακός: Όποιος και να έρθει, αυτός θα τα βάζει

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ένα ακόμη μεγάλο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αν παίξει με τον Ατρόμητο και στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι θα φτάσει στα 300 με την ερυθρόλευκη. Επίσης με το δεύτερο φετινό γκολ του στην Ευρώπη έφτασε στα δέκα, ξεπέρασε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και έχει μπροστά του πια τον πρώτο των πρώτων Ελ Αραμπί και τους Μήτρογλου, Τζόλε και Αναστόπουλο, με τον τελευταίο βέβαια να έχει βάλει τα 14 γκολ του μόλις σε 29 διεθνή ματς, καθώς τότε δεν υπήρχαν όμιλοι και πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη

Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα χρειαστεί χρόνια για να τον φτάσει κάποιος άλλος παίκτης σε αυτή τη λίστα, εκτός αν συνεχίσει ο Φορτούνης μερικά χρόνια ακόμα στον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλει ο κόσμος δηλαδή και το φώναξε στο γήπεδο, σε μια εποχή που οι Σαουδάραβες πολιορκούν τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη.

Και μια που σε αυτό το ματς με την Τσουκαρίτσκι, ο Ολυμπιακός έβαλε τα περισσότερα φετινά γκολ του (τρία και μπορούσε τουλάχιστον άλλα τόσα, με δύο ακυρωθέντα στο τσακ και ένα δοκάρι) ας σταθούμε λίγο στον παίκτη που άρχισε να γράφει λογαριασμό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάχνει στην αγορά σέντερ φορ και να κάνει επαφές με διάφορους, αλλά έχει ήδη λύσεις υψηλής ποιότητας. Για τον Ελ Αραμπί το ξέραμε, μέχρι να σταματήσει να παίζει θα είναι μέσα στις ευκαιρίες και θα εκτελεί. Ίσως όχι με τους συνήθεις ρυθμούς, αλλά δεν έχει να αποδείξει κάτι. Ο Χασάν που είναι στο ρόστερ κάποια στιγμή θα επιστρέψει και εφόσον χρειαστεί θα βοηθήσει. Ο Ελ Κααμπί είναι ο επιθετικός που αποτελεί με βάση το παρελθόν του επίσης έναν στράικερ εγγύησης.

Με την Τσουκαρίτσκι είχε πολύ κοντά του τον Μασούρα, ο οποίος ουσιαστικά έπαιζε δεύτερο κυνηγός και έκανε σημαντική δουλειά στο πρώτο μέρος. Κι ο Μαροκινός ήταν εκεί που έπρεπε μετά την κεφαλιά του Έλληνα άσου στο πρώτο γκολ, όπως ήταν εκεί που έπρεπε και στο τρίτο, στη γλυκιά σέντρα του Φορτούνη. Στο δοκάρι μάλλον θα ήταν τυχερός αν έμπαινε, ενώ σε μία δυο περιπτώσεις ακόμα, είχε τη δυνατότητα να τελειώσει καλύτερα.

Να ξέρετε ότι παίκτες μέσα στην ομάδα λένε ότι έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι με τις ικανότητες και τον τρόπο παιχνιδιού του Ελ Κααμπί. Κι ότι όποιος και να έρθει ή να είναι βασικός μέσα στη σεζόν, ο συγκεκριμένος παίκτης θα τα βάζει τα γκολάκια του. Και θα δίνει συνεχώς λύσεις. Κι όταν το λένε αυτό συμπαίκτες του στις συζητήσεις τους, πάει να πει ότι ισχύει και με το παραπάνω.

Κατά τα λοιπά σε μια ωραία βραδιά στην οποία ταυτόχρονα με τον Τεντόγλου και το θρυλικό άλμα του ο Ολυμπιακός είχε ένα απίστευτο πρώτο τέταρτο στην αναμέτρηση και καθάρισε το παιχνίδι, το φινάλε θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Σε τέτοιο ματς, στις καθυστερήσεις, ούτε τόσο εύκολα δίνεις κόρνερ, αλλά ούτε και τόσο εύκολα δέχεσαι γκολ. Δεν θα αλλάξει κάτι στην ουσία, όμως ως νοοτροπία πρέπει να αλλάξει.