Σε απολογία ο Φορτούνης - Γιατί διαφέρει από τον Πασχαλάκη

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό εισαγγελέα για τον πανηγυρισμό του στο ματς με την ΑΕΚ. Γιατί η περίπτωσή του διαφέρει από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ

Σε απολογία ο Φορτούνης - Γιατί διαφέρει από τον Πασχαλάκη

Την Τετάρτη 17/10 ορίστηκε η απολογία του Κώστα Φορτούνη στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ύστερα από εξέταση του βίντεο του πανηγυρισμού του στο γκολ επί της ΑΕΚ.

Ο Έλληνας άσος κινδυνεύει με επιβολή χρηματικού προστίμου ή με τιμωρία μίας αγωνιστικής, όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ωστόσο, οι δύο περιπτώσεις έχουν μία διαφορά. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ κάνει επαναλαμβανόμενες απρεπείς κινήσεις προς το κοινό του ΟΦΗ, ενώ παράλληλα καθυβρίζει την εξέδρα. Αντιθέτως, ο Φορτούνης δεν προβαίνει σε καμία άσεμνη χειρονομία, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σιμιτζόγλου, από την κάμερα φαίνεται να βωμολοχεί. Εξ' ου και θα απολογηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Τετάρτη 17-10-18 και ώρα 13:00) τους κάτωθι: Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλη (Πρόεδρος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά του κ. Γ. Χριστοβασίλη στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

* Επί παραβάσει του άρθρου 12 παρ. 5 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Β) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ (Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 32889/12-10-2018 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 17ης-10-2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο.».