Ολυμπιακός: «Αναβάθμιση» στα άκρα της άμυνας και «απαντήσεις» στο χορτάρι

Οι Ροντινέι - Κίνι από τα δεξιά και Ορτέγκα - Ρίτσαρντς από τα αριστερά θα αποτελέσουν τις νέες πτέρυγες του Ολυμπιακού στην άμυνα τη φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός: «Αναβάθμιση» στα άκρα της άμυνας και «απαντήσεις» στο χορτάρι

Ο Ολυμπιακός φέρνει τις επόμενες μέρες/ώρες τους δύο νέους του αριστερούς μπακ. Ο πρώτος είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα από τη Βελέζ, με την οποία απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για να μπει ο Αργεντινός στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα. Ο δεύτερος είναι ο Ομάρ Ρίτσαρντς που έρχεται ως δανεικός από τη Νότιγχαμ και δηλώνοντας ο ίδιος ότι έχει ξεπεράσει πλήρως το κάταγμα στο πόδι του που τον άφησε έξω σχεδόν για μία ολόκληρη σεζόν.

Στα χαρτιά ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι πιο ισχυρός σε σχέση με πέρσι. Τέτοια εποχή είχε τον Βρσάλικο και τον Άβιλα στα δεξιά, ενώ από πίσω έρχονταν και οι Ανδρούτσος, Βρουσάι. Ο δε Κένι Λαλά υπήρχε απλώς στο ρόστερ μέχρι που έφυγε τον χειμώνα για την Γαλλία. Τον Δεκέμβριο αποκτήθηκε ο Ροντινέι και έφυγε δύο μήνες νωρίτερα ο Βρσάλικο και αργότερα ο Άβιλα. Τώρα ξεκινάει με Ροντινέι - Κίνι. Για τον Βραζιλιάνο γνωρίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις. Ο Κίνι είναι ένας μαχητικός μπακ.

Στα αριστερά είχε τους Ρέαμπτσιουκ - Μαρσέλο. Στην πορεία έφυγε ο Μαρσέλο και αποκτήθηκε ο Ραμόν. Τώρα θα έχει Φρανσίσκο Ορτέγκα και Ομάρ Ρίτσαρντς, με τον Κίνι να είναι ως έσχατη λύση και για τα αριστερά. Αντιθέτως θα φύγει δανεικός ο Ραμόν.

Αν βάλουμε κάτω τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός φαινομενικά μοιάζει να είναι πιο ενισχυμένος σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αλλά υπάρχουν δύο αστερίσκοι που πρέπει να τους λάβουμε υπόψη.

Ο πρώτος είναι να τα δούμε όλα αυτά να αποδεικνύονται στο χορτάρι. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αριστερή πτέρυγα. Ο Ορτέγκα κάνει το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι και συνήθως οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού χρειάζονται έναν χρόνο προσαρμογής. Μακάρι για τον Ολυμπιακό να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς στην Αργεντινή απέδειξε ότι είναι ένας αριστερός μπακ που μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε. Μέχρι και η Μπενφίκα είχε φτάσει στο σημείο να ασχοληθεί μαζί του.

Ο δε Ρίτσαρντς έχει το ερωτηματικό ως προς την κατάστασή του. Ως ποδοσφαιρική αξία δεν το συζητάμε καν ότι πρόκειται για έναν μπακ που έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει. Μην ξεχνάμε ότι πριν την προπερασμένη χρονιά είχε παίξει 17 ματς με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Το ερωτηματικό λοιπόν έχει να κάνει με το πότε θα αποκτήσει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, καθώς δεν πέρασε και λίγα την περασμένη χρονιά με το κάταγμα. Ήταν μία σκληρή δοκιμασία για τον ίδιο και αναζητάει μέσω του Ολυμπιακού να ξαναβγεί στον αφρό για να επιστρέψει με άλλον αέρα στη Νότιγχαμ το καλοκαίρι του 2024.