Ολυμπιακός: Το "όχι" του Μεριά σε ρούβλια και Τσάμπιονς Λιγκ

Τι αποκαλύπτουν οι Τυνήσιοι για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τον στόπερ των «ερυθρολεύκων», ο οποίος θα ενισχύσει την Εθνική τους ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Νίγηρα για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Ολυμπιακός: Το "όχι" του Μεριά σε ρούβλια και Τσάμπιονς Λιγκ

Σε περιόδους αγώνων Εθνικών ομάδων μπορεί να βγουν και οι πιο… πιπεράτες ειδήσεις. Όπως για παράδειγμα η πληροφορία που προέκυψε από την Τυνησία και αφορούσε τον Γιασίν Μεριά και όλα όσα συνέβησαν για να φορέσει τελικά τη φανέλα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι.

Ο 25χρονος αμυντικός που είναι ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Τυνησίας, απασχολεί τους συμπατριώτες του κάθε φορά που αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό.

Εκείνο όμως που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την προσπάθεια που έκανε ο ίδιος πριν από δύο μήνες να αφήσει την Σφάξεν Σπορτίφ και να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Το σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση δεν αφορά μόνο την απόφασή του να φύγει για πρώτη φορά από την πατρίδα του με προορισμό την Ευρώπη.

Αφορά και την απόφασή του να πει «όχι» στην προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή είχε δώσει τον λόγο του στον Ολυμπιακό και συν τοις άλλοις θεωρούσε μεγάλο βήμα για την καριέρα του να συνεχίσει στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι Τυνήσιοι αποκάλυψαν ότι ο Μεριά είχε μία πολύ καλή προσφορά στα χέρια του από την Λοκομοτίβ Μόσχας, αλλά τα ρούβλια δεν τον συγκίνησαν ιδιαίτερα.

Αν και η Λοκομοτίβ είχε εξασφαλισμένη την θέση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωταθλήτρια Ρωσίας, ο Τυνήσιος αμυντικός αρνήθηκε την πρότασή της (παρότι η Σφάξεν Σπορτίφ ήθελε να τον στείλει στη Μόσχα), επειδή εξ αρχής είχε ψηφίσει… Πειραιά.

Να θυμίσουμε πάντως και κάτι που δεν ανέφεραν οι Τυνήσιοι. Η Σφάξεν Σπορτίφ είχε πολύ καλή οικονομική πρόταση και από την Αραβία, αλλά ο Μεριά και τότε είχε πει ότι αν δεν πήγαινε στον Ολυμπιακό, προτιμούσε να μείνει στην Τυνησία. Και το έκανε αυτό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσει την Σπορτίφ να τον αφήσει να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους».