Ολυμπιακός: Μακρινά σουτ και στατικές φάσεις

Ο Γκουστάβο Σκάρπα δεν δίστασε να απειλεί με μακρινά σουτ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό κι ήταν ορθολογική επιλογή απέναντι σε κλειστή άμυνα. Οι εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. 

Ολυμπιακός: Μακρινά σουτ και στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα της Super League και τα κατάφερε στο δεύτερο μέρος χάρη σε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής του Πεπ Μπιέλ και σε ένα πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Απέναντι σε μία άμυνα που έπαιζε πολύ κλειστά αφού είχε και το αριθμητικό μειονέκτημα από νωρίς η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, εκείνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ επιχείρησε με πολλές πάσες και αλλαγές παιχνιδιού να βρει χώρους και φάσεις. Δεν μπορούσε να τα καταφέρει εύκολα, ενώ στο πρώτο μέρος απέφυγε να δοκιμάσει σουτ από μακρινές αποστάσεις. Κάτι που πολλές φορές δίνει λύσεις σε τέτοιου τύπου ματς. Ο Μαντί Καμαρά είχε δύο πολύ άσχημα σουτ στο πρώτο μέρος από μακριά, ενώ στο δεύτερο ο Γκουστάβο Σκάρπα ήξερε ότι ήταν ένας τρόπος για να έρθει το γκολ και το επιχείρησε πολλές φορές έστω και χωρίς επιτυχία.

Κάτι άλλο προς παρατήρηση. Όλα τις στατικές φάσεις (φάουλ και κόρνερ) τις ανέλαβε ο Πεπ Μπιέλ. Έστω κι αν στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν στο γήπεδο Σκάρπα και Φορτούνης με ιδιαίτερες ικανότητες σε αυτόν τον τομέα. Δεν ήταν άσχημες οι εκτελέσεις του Ισπανού, ειδικά σε κάποια κόρνερ, αλλά δεν έδωσαν κάποιο αποτέλεσμα. Κι είναι κάτι που έχει σημασία για μία ομάδα που ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, όπως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να παίρνει περισσότερα από τις στατικές φάσεις.