Η Λαμία άνοιξε τον χορό των γκολ

Το παρθενικό γκολ της σεζόν στο πρωτάθλημα είναι ένα σημαντικό ορόσημο, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ποδοσφαιριστή που το σημειώνει και γίνεται μέλος μιας ιδιαίτερης λίστας που συνήθως αναφέρεται πριν την έναρξη κάθε σεζόν.

Η Λαμία άνοιξε τον χορό των γκολ

Τα τελευταία χρόνια η Λαμία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια συνέχεια και να είναι ποδοσφαιριστής της εκείνος που σημειώνει το πρώτο γκολ της χρονιάς στις τρεις από τις πέντε τελευταίες σεζόν.

Την Παρασκευή το βράδυ στο Πανθεσσαλικό, ο Καρλίτος ήταν εκείνος που σημείωσε το παρθενικό γκολ της φετινής Stoiximan Super League με χτύπημα πέναλτι στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης Βόλος – Λαμία 2-2.

Την περσινή σεζόν το γκολ είχε μπει πάλι στο γήπεδο του Βόλου, με τον Μπενίτο να σημειώνει το τέρμα – πάλι για τους φιλοξενούμενους – του Αστέρα Τρίπολης στο 3-3 ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Το 2021-22 η χρονιά άνοιξε με γκολ του Μαουρίτσιο στο Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0, όπου ο Καρλίτος είχε σημειώσει δύο γκολ στη συνέχεια.

Το 2020-21 ο Ρόμανιτς της Λαμίας ήταν εκείνος που έβαλε το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος, πάλι σε εκτός έδρας αναμέτρηση για την ομάδα της Φθιώτιδας, στην ήττα με 3-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μάλιστα με εκτέλεση πέναλτι, όπως και αυτή τη σεζόν για τη Λαμία.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ο Ρόμανιτς, είχε ανοίξει την αυλαία των γκολ και την προηγούμενη σεζόν, αφού είχε σκοράρει στο Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1 στο 20ο λεπτό.

Ο Ευθύμης Κουλούρης το 2018-19 στο Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2 κατάφερε να σημειώσει το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος, αλλά και να προσθέσει ακόμη ένα στη συνέχεια της αναμέτρησης και να ξεκινήσει την σεζόν με δύο γκολ στην πρεμιέρα, τα οποία στάθηκαν κομβικά για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για εκείνη τη σεζόν.

Συνήθως οι ποδοσφαιριστές που σημειώνουν το πρώτο γκολ της σεζόν μένουν σε πολύ χαμηλές επιδόσεις στη συνέχεια, αλλά ο Έλληνας επιθετικός διέψευσε με τον καλύτερο τρόπο αυτό τον “άγραφο” κανόνα.

Πηγή: slgr.gr