Ολυμπιακός: Διαφορές και ομοιότητες αποβολών και πέναλτι

Ο ρόλος καρτών και πέναλτι στα τελευταία ματς που έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό και τα μαθήματά τους. Για μία ομάδα που θα ψάχνεται για καιρό, αλλά με... ψάξιμο τις νίκες. 

Ολυμπιακός: Διαφορές και ομοιότητες αποβολών και πέναλτι

Ο Ολυμπιακός πήγε να την πάθει με τον Πανσερραϊκό όπως την είχε πάθει η Γκενκ από την Σερβέτ. Με παίκτη παραπάνω από το τρίτο λεπτό τότε οι Βέλγοι, είχαν προηγηθεί με πέναλτι, ισοφαρίστηκαν, έβαλαν ξανά γκολ, ισοφαρίστηκαν ξανά και αποκλείστηκαν στα... πέναλτι. Έπαιζαν για όλο το ματς και την παράταση με παίκτη περισσότερο και δεν τα κατάφεραν.

Νόμιζε που νόμιζε ο Ολυμπιακός ότι θα κέρδιζε εύκολα τα Ελληνόπουλα του Γκαρσία, χαλάρωσε περισσότερο, μπερδεύτηκε στην πορεία ενώ γενικά είναι προς το παρόν μία μπερδεμένη ομάδα και δεν ήθελε πολύ να γίνει η ζημιά. Κανείς δεν ξέρει τί θα έφερνε η... ζωή του αγώνα εάν ο Άλεξιτς ευστοχούσε στο πέναλτι, αλλά σίγουρα πιο δύσκολη θα γινόταν. Κι αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι είχαν και ευκαιρία οι Σέρρες με το δεξί τους μπακ να σκοράρουν.

Όταν ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο δέχτηκε τέρμα με πέναλτι όλοι νόμιζαν ότι θα αποκλειστεί, καθώς και πάλι επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Εκεί λειτούργησε πολύ καλύτερα όταν έμεινε με παίκτη περισσότερο. Ο χρόνος δεν ήταν πολύς, αλλά η σημασία του ματς μεγαλύτερη από μια πρεμιέρα πρωταθλήματος. Κι εκεί, στην πίεσή του, ο Ολυμπιακός είχε πιο καλή συμπεριφορά. Φτάνοντας στο τέλος στην πρόκριση, όπως έφτασε στη νίκη και με τον Πανσερραϊκό. Μόνο που από τις Σέρρες απειλήθηκε περισσότερο με παίκτη παραπάνω απ' όσο με την Γκενκ.

Τέλος πάντων, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο και καλό είναι να μαθαίνεις μήπως ξαναγίνουν. Άλλωστε ένα θέμα με πέναλτι και κάρτες είναι ότι ο Ελ Αραμπί το έβαλε και σφράγισε τη νίκη, ο Πέιντσιλ το είχε βάλει με τη... δεύτερη αλλά δεν πέτυχε τίποτα, ενώ ο Ροντινέι είχε αποβληθεί στο Βέλγιο και τώρα ο Μαρτίνεθ ψάχνεται για τα άκρα της άμυνας για το ματς της Πέμπτης.

Ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η απουσία του κόσμου γιατί σε τέτοια ματς θα την ανέβαζε την ομάδα στο νωχελικό πρώτο της ημίχρονο. Επίσης είναι πρόβλημα ότι κάποιοι παίκτες δεν αισθάνονται ότι σύντομα θα είναι στην ενδεκάδα και ίσως ούτε καν στην ομάδα. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ρόστερ αυτά θα συμβαίνουν, όσο κι ο αν ο Μαρτίνεθ προσπαθεί συνεχώς να πείσει ότι όσους υπολογίζει, τους υπολογίζει πραγματικά. Το κάνει και εμπράκτως. Εάν το νόημα δεν γίνεται αντιληπτό από αυτούς που πρέπει, οι ευκαιρίες θα πρέπει να πάψουν. Γιατί όσο ο Ολυμπιακός κερδίζει και προκρίνεται, οι πληγές ενός ανέτοιμου ρόστερ επουλώνονται.

Το θέμα είναι τι θα γίνει εάν δε συνεχιστούν οι νίκες. Κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή όπως φάνηκε με τον Πανσερραϊκό. Γι΄αυτό όποιος κάνει έστω και μία σκέψη υποτίμησης της Τσουκαρίτσκι (στην τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού πάντα) απλώς είναι βλαξ. Το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό έσβησε και την παραμικρή τέτοια υποψία, αν και είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρξε. Τώρα δεν θα υπάρξει σίγουρα. Διότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ έξυπνος για να καταλάβει ότι αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους Σέρβους και κάνει νίκες με Ατρόμητο και Λαμία στο γήπεδό του, τότε θα πάει σε ένα μήνα στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είναι μια εντελώς άλλη ομάδα. Σε πρόσωπα και σε σύνδεση.