Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό στο 2-0 με τον Πανσερραϊκό

Δεν γοήτευσε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε σε όλο το ματς με παίκτη λιγότερο και κόντεψε να προηγηθεί κιόλας! Είναι ο ορισμός του μονόδρομου να του «βγουν» οι παίκτες που έρχονται.

Ολυμπιακός: Το φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό στο 2-0 με τον Πανσερραϊκό

Θα ήμασταν ψεύτες αν γράφαμε ότι μετά από μία νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανσερραϊκού με 2-0, δεν μένει μια περίεργη γεύση. Κι αυτό, γιατί ναι μεν το απολύτως ποδοσφαιρικά φυσιολογικό ήταν ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον νεοφώτιστο που έπαιζε με δέκα από το 4’, αλλά οι Πειραιώτες «είδαν κι έπαθαν» για να πάρουν το τρίποντο. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση μεταξύ προπονητή και παικτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα 25λεπτο στο πρώτο ημίχρονο που έβγαλαν δύο-τρεις φάσεις και ένα δοκάρι. Περιμένεις, όμως, περισσότερα πράγματα από ένα 25λεπτο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Προφανώς και ακόμη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και ο Ολυμπιακός προσπαθεί τώρα να κερδίσει χρόνο. Από την άλλη, στην ίδια κατάσταση δεν βρίσκεται και ο Πανσερραϊκός; Κι εκείνος ανέτοιμος δεν είναι ακόμη, προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να βάλει τις βάσεις για να πετύχει τους δικούς του στόχους που είναι η παραμονή στην κατηγορία;

Αν το πάρουμε βεβαίως καθαρά ποδοσφαιρικά το χθεσινό ματς, ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος αγωνιστικά και υψηλότερο ρυθμό από τον Πανσερραϊκό. Όπως λέγαμε π.χ. ότι η Γκενκ ή η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν πιο έτοιμες από τις ομάδες μας στην Ευρώπη, επειδή είχαν κάποια παιχνίδια παραπάνω στα πόδια τους, οφείλουμε να είμαστε τίμιοι και να πούμε το ίδιο και για το αντάμωμα του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό. Τρίτο επίσημο ματς ήταν για τους Πειραιώτες και πρώτο για τα «λιοντάρια» που αναγκάστηκαν κιόλας να παίξουν με δέκα από το 4’. Κι όχι μόνο έπαιξαν, αλλά κόντεψαν να ανοίξουν και το σκορ στο 54’. Αυτό είναι που πρέπει να βάλει σε σοβαρές σκέψεις τον Μαρτίνεθ, όσο κι αν λέει συνεχώς ότι ο Ολυμπιακός ακόμη χτίζεται. Αλήθεια είναι ότι χτίζεται, αλλά κι ο Πανσερραϊκός χτίζεται.

Δεν ήταν και τόσο φυσιολογικά όλα αυτά λοιπόν που έζησε ο – υπό χτίσιμο - Ολυμπιακός έως το 54’. Μετά το χαμένο πέναλτι και αφού ο προπονητής τα έπαιξε όλα για όλα και με αρκετή δόση ρίσκου στο τελευταίο μισάωρο, οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Πανσερραϊκό στην περιοχή του και σκόραραν δις. Την ίδια στιγμή βέβαια άφηναν αρκετούς κενούς χώρους πίσω. Απλώς δεν φάνηκαν, επειδή τα «λιοντάρια» δεν είχαν τα κουράγια να τους εκμεταλλευτούν.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε. Είπαμε όμως: Θέλει χρόνο για να δείξει το έργο του ο Μαρτίνεθ. Θέλουν χρόνο επίσης τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Είναι φανερή η έλλειψη συνδυασμών και χημείας. Αυτό βελτιώνεται μέσα από τις προπονήσεις και την καθημερινή «τριβή». Ωστόσο, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα χωνευόταν εύκολα μία γκέλα με τον Πανσερραϊκό. Με αυτόν τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του να καλύψει με κάθε τρόπο το αριθμητικό μειονέκτημα από το ξεκίνημα του ματς και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

Έχει δρόμο ακόμη ο Ολυμπιακός. Μπόλικο δρόμο να περπατήσει για να φτάσει στα επίπεδα που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ. Υπομονή λοιπόν… Δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε και διαφορετικά, καθώς τουλάχιστον τη φετινή χρονιά ο οργανισμός λειτούργησε ποδοσφαιρικά και όχι με κινήσεις πανικού. Απλώς, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πρέπει οπωσδήποτε να του «βγουν» οι μεταγραφές.