Ολυμπιακός: Η ανάγκη για… ενέσεις ποιότητας, ο Σκάρπα και ο Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός κρατάει τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, αλλά θέλει κι άλλη ποιότητα. Το ντεμπούτο του Σκάρπα και το γκολ που έψαχνε ο Μπιέλ.

Ολυμπιακός: Η ανάγκη για… ενέσεις ποιότητας, ο Σκάρπα και ο Μπιέλ

Η πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό φάνηκε στο ξεκίνημα να παίρνει μία θετική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό εξαιτίας του γεγονότος πως ο αντίπαλος του έμεινε με παίκτη λιγότερο. Η συνέχεια, ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Πειραιά είχε μία φλύαρη υπεροχή και επί της ουσίας χωρίς να απειλεί τον αντίπαλο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναλώθηκαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο σε γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή μη μπορώντας να διεκδικήσουν καν κάτι καλό. Με χαρακτηριστική άνεση απομάκρυναν κάθε κίνδυνο οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού και μάλλον έβγαλαν άνετα το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στη φάση του πέναλτι, διότι αν είχε μείνει πίσω στο σκορ κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα. Ο Μαρτίνεθ έβαλε στο γήπεδο ότι επιθετικό είχε στον πάγκο με τον Σκάρπα να κάνει ντεμπούτο σε ένα ματς που είχε αρχίσει να… καίει.

Ο Ολυμπιακός έσφιξε τον κλοιό, πίεσε, αλλά και πάλι πειστικός δεν ήταν. Πήρε τη νίκη χάρη στο ωραίο γκολ του Πεπ Μπιέλ, ο οποίος το είχε ψάξει και στα ματς με τη Γκενκ. Στο πρώτο είχε δοκάρι και στο δεύτερο έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Η εικόνα των Πειραιωτών και πάλι δεν ήταν καλή και είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανάγκη από ενέσεις ποιότητας.

Ο Σκάρπα στο ντεμπούτο του έδειξε δραστήριος, δεν κρύφτηκε στο γήπεδο και δεν φοβήθηκε να επιχειρήσει και κάποια σουτ, τα οποία βέβαια δεν απείλησαν. Γενικά έδειξε παίκτης που ψάχνει να σουτάρει και το κάνει με χαρακτηριστική άνεση. Θέλει και αυτός τον χρόνο του για να μπει στην ομάδα.

Ένας Ολυμπιακός, όμως που βελτιώνει την εικόνα του ξανά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει μετά την αλλαγή του Καρβάλιο γι’ ακόμα μία φορά. Όπως επίσης ότι ο Μπιέλ που σκόραρε και πάλι ήταν μέσα σε αρκετές καλές στιγμές της ομάδας.

Κρατάει και αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός και συνεχίζει τη δουλειά με σκοπό να βελτιωθεί, αλλά είναι δεδομένο ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να γίνει μία ομάδα που θα κυριαρχεί και θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.