Η μεγάλη αδικία για Ρισβάνη και Χατζηισαΐα

Οι δύο αμυντικοί του Ατρομήτου αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις τους κι όμως βλέπουν την πόρτα της εθνικής Ελλάδος κλειστή...

Η μεγάλη αδικία για Ρισβάνη και Χατζηισαΐα

Μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει ξεκινήσει τη σεζόν όπως ακριβώς την άφησε πέρυσι. Με «όπλο» τους την άμυνα οι ποδοσφαιριστές του Νταμίρ Κάναντι συγκατοικούν με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στη Super League.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και στο θέμα της αμυντικής συμπεριφοράς του Ατρομήτου είναι αμείλικτοι: Οι Περιστεριώτες σε έξι αγώνες φέτος έχουν δεχθεί μόλις 36 τελικές προσπάθειες, ενώ η εστία τους έχει παραβιαστεί μια φορά. Αυτό και μόνο δείχνει την καλή δουλειά που κάνει ο Αυστριακός προπονητής της ομάδας, όμως για να υπάρχουν τέτοια νούμερα η ομάδα θα πρέπει να έχει και ποιότητα. Και αυτή, στον Ατρόμητο τη δίνουν και ο Ρισβάνης, αλλά και ο Χατζηισαΐας. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά έχουν ταιριάξει τόσο που δείχνουν ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον.

Ο Χατζηισαΐας είναι δυναμικός στόπερ, ταχύτατος και με τρομερές επεμβάσεις. Ο Ρισβάνης από την πλευρά του είναι πιο «αέρινος», έχει κι αυτός αποτελεσματικά τάκλιν στο παιχνίδι του και δείχνει απροσπέλαστος στα παιχνίδια της ομάδας του. Προς Θεού, δεν ισχυρίζεται κανείς ότι τα καλά ποσοστά στην άμυνα είναι προϊόν μόνο των δύο αυτών ποδοσφαιριστών, αφού ως γνωστόν μια ομάδα αμύνεται και επιτίθεται μαζικά, όμως φαίνεται καθαρά ότι οι δυό τους συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή λειτουργία της άμυνας.

Αυτό το βλέπουν όλοι όσοι παρακολουθούν τα παιχνίδια του Ατρομήτου. Όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας μάλλον δεν έχει μάθει κατά που πέφτει το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κλείνει τα μάτια στις εξαιρετικές τους εμφανίσεις...