Ολυμπιακός: Τελειωμένη υπόθεση η απόκτηση του Ορτέγκα

Το τελευταίο του χαρτί έπαιξε ο Φρανσίσκο Ορτέγκα για να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Τελειωμένη υπόθεση η απόκτηση του Ορτέγκα

«Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει ο πεθερός» λέει μία από τις πιο γνωστές παροιμίες και στην περίπτωση του Φρανσίσκο Ορτέγκα φαίνεται ότι ισχύει στο 100%. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ και ο Ολυμπιακός έχουν συμφωνήσει σε όλα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πουν κάτι παραπάνω οι δύο πλευρές.

Αυτό υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες και Μέσα της Αργεντινής. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η Βελέζ άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της μεταγραφής έναντι 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, με την ίδια να κρατά ένα 10% μεταπώλησης. Για να γίνει η μεταγραφή έβαλε το λιθαράκι του και ο ίδιος ο Ορτέγκα.

Συγκεκριμένα, τα δικαιώματά του δεν ανήκουν 100% στη Βελέζ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ένα ποσοστό της τάξης του 15%. Αυτό το ποσοστό λοιπόν θέλησε να το χαρίσει στη Βελέζ, προκειμένου να καλυφθεί η όποια οικονομική διαφορά υπήρχε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αργεντινούς. Ό,τι ακριβώς έκανε δηλαδή και ο Σαντιάγκο Έσε με την Ουρακάν.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Ορτέγκα θα μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην ομάδα του Πειραιά. Την περασμένη σεζόν είχε με τη Βελέζ ένα γκολ και μία ασίστ σε 27 αγώνες.