Αλαφούζος: «Υπάρχει διαφθορά, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι' αυτό εδώ και χρόνια»

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στη συνάντηση που υπήρξε με την UEFA και τόνισε ότι είναι σημαντική η παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα.

Αλαφούζος: «Υπάρχει διαφθορά, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι' αυτό εδώ και χρόνια»

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ' όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη.

Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Οι σεκιούριτι δεν μπορούν να κάνουν σωματικούς ελέγχους, ούτε να εντοπίσουν πλαστά εισιτήρια ή να κάνει ελέγχους ταυτοπροσωπίας χωρίς την αστυνομία.

Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι' αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα.

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA», είπε ο Αλαφούζος.