Ολυμπιακός: Ο Μπρνιτς, η Μάριμπορ και το λάθος της Χάιντουκ

Ο Ιβάν Μπρνιτς θα φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού την Παρασκευή (18/8) και στο Σπλιτ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν τον είχαν αξιοποιήσει. 

Ολυμπιακός: Ο Μπρνιτς, η Μάριμπορ και το λάθος της Χάιντουκ

Ο Ιβάν Μπρνιτς ολοκληρώνει το βράδυ της Πέμπτης (17/8) τις υποχρεώσεις του με τη Μάριμπορ. Η σλοβενική ομάδα αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε για το Conference League, o νεαρός Κροάτης εξτρέμ υπολογίζεται για το αρχικό της σχήμα και την επόμενη μέρα θα πάρει το αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Θα έρθει στη χώρα μας για τα διαδικαστικά, υπογράφοντας το συμβόλαιό του και μπαίνοντας το βράδυ της ίδιας μέρας στην ευρωπαϊκή λίστα για τα πλέι οφ του Europa League ή του Conference League (σ.σ. θα εξαρτηθεί η διοργάνωση από το αποτέλεσμα στο Γκενκ).

Εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση τα τελευταία 24ωρα που έγινε γνωστό ότι ο Μπρνιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, είναι οι αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κροατία.

Ο 22χρονος εξτρέμ μετακόμισε στην Μάριμπορ πέρσι το καλοκαίρι από την Ντουγκοπόλιε. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί στην Χάιντουκ Σπλιτ, την οποία μάλιστα υπηρέτησε από τα παιδικά τμήματα.

Τα κροατικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η Χάιντουκ δεν «ζύγισε» καλά την περίπτωση του Μπρνιτς όταν τον είχε στο ρόστερ της. Δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που έπρεπε και δεν τον αξιοποίησε. Συν τοις άλλοις εκείνο που προκαλεί απορίες είναι το γεγονός ότι η Χάιντουκ δεν τον πούλησε το καλοκαίρι του 2021 στην Ντουγκοπόλιε, αλλά τον άφησε ελεύθερο την τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Τελικά, ο Μπρνιτς βρήκε το δρόμο του, τα πήγε περίφημα στην Μάριμπορ για μία χρονιά και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για τον Πειραιά με τη μεταφραφή του να φτάνει κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.