Ολυμπιακός: Σε γήπεδο-βοσκοτόπι ο Χασάν στην Σουαζιλάνδη!

Ο Αιγύπτιος επιθετικός θα έχει ουσιαστικά το πιο δύσκολο και επίπονο ταξίδι απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, τόσο από πλευράς αεροπλάνων, όσο και από πλευράς γηπεδικών συνθηκών.

Ολυμπιακός: Σε γήπεδο-βοσκοτόπι ο Χασάν στην Σουαζιλάνδη!

Έχει κάθε λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς να ανυπομονεί να γυρίσουν όλοι οι διεθνείς του υγιείς από τις Εθνικές υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα ταλαιπωρηθούν όχι μόνο από τα πολύωρα ταξίδια (σ.σ. ο Καμαρά από την Γουινέα θα χρειαστεί περίπου μία μέρα στα αεροπλάνα για να επιστρέψει στην Αθήνα), αλλά και από τις γηπεδικές συνθήκες που θα συναντήσουν.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος φορ βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στο Κάιρο και προετοιμάζεται για τις διπλές αναμετρήσεις με την Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή (12/10) στο «Al Salam Stadium» του Καϊρου στις 8 το βράδυ.

Το χειρότερο σκηνικό όμως εκτυλίσσεται στη ρεβάνς. Ο Χασάν μαζί με τους συμπαίκτες του στην Αίγυπτο θα ταξιδέψει μέχρι το μακρινό Μανζίνι της Σουαζιλάνδης για να παίξουν εκεί το μεσημέρι της Τρίτης (16/10) το δεύτερο ματς.

Το παιχνίδι πρώτα απ’ όλα θα γίνει μεσημέρι. Στις 4 ώρα Ελλάδας, αλλά στις… 3 ώρα Σουαζιλάνδης με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα άσχημα όμως δεν σταματούν εκεί. Το «Mavuso Sports Centre» που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση Σουαζιλάνδη – Αίγυπτος είναι… βοσκοτόπι!

Πρόκειται για γήπεδο με καμμένο χορτάρι ουσιαστικά, με πολλές λακούβες και εφόσον επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για καταιγίδα, τότε θα μιλάμε και για κανονικό… λασπότοπο.

Οπότε, έχει τους λόγους του που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα ο Μαρτίνς για τους διεθνείς και κυρίως για τους Αφρικανούς.