Η «ανακοίνωση» Καρντόνα και οι «βαλίτσες» του Μπρνιτς

Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και ανακοίνωσε ότι η ομάδα του έχει ήδη συμφωνήσει να δώσει τον Σέρχι Καρντόνα στον Ολυμπιακό.Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει κατά νου να κλείσει τους δύο εξτρέμ που θέλει ο προπονητής και σίγουρα ο Ιβάν Μπρνιτς είναι η μία περίπτωση.

Η «ανακοίνωση» Καρντόνα και οι «βαλίτσες» του Μπρνιτς

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και ανακοίνωσε ότι η ομάδα του έχει ήδη συμφωνήσει να δώσει τον Σέρχι Καρντόνα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα ανέφερε και το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ως αντίτιμο που θα εισπράξει η Λας Πάλμας για την πώληση του 24χρονου αριστερού μπακ, προσθέτοντας ότι «ήταν αδύνατο να τον κρατήσουμε καθώς δεν ήθελε να κάνει επέκταση στο συμβόλαιό του».

Αμέσως μετά όλα τα ΜΜΕ στην Ισπανία, ακόμη και η «Μάρκα» ανέφεραν ως τελειωμένη τη μεταγραφή και μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Καρντόνα θα υπογράψει στον Ολυμπιακό… τετραπλάσιο σε αποδοχές συμβόλαιο σε σχέση με αυτό που είχε στην ομάδα των Κανάριων Νήσων.

Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε κάποια επιβεβαίωση καθώς οι επαφές ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με κάποιες πηγές ο Μίγκελ Άνχελ Ραμίρες, πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, επίτηδες έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά διότι βρίσκεται σε συζητήσεις και με κάποια άλλη ομάδα, προσδοκώντας ότι θα ανεβάσει την τιμή και θα πουλήσει τον παίκτη με περισσότερα χρήματα. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή παραμένει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και ότι ο Κορδόν επιχειρεί την απόκτησή του με τους όρους που θέλει το ελληνικό κλαμπ. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κλείσει οριστικά η μεταγραφή και να έρθει ο παίκτης άμεσα, ενδεχομένως και για να μπορέσει να δηλωθεί ως αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα όπως έχουν δικαίωμα μέχρι απόψε οι Πειραιώτες. Ακούστηκε ότι υπάρχει και άλλη έτοιμη λύση εφόσον δεν προχωρούσε του Καρντόνα, ωστόσο οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται θετικές.

Με τις βαλίτσες ο Μπρνιτς

Ο Ολυμπιακός έχει κατά νου να κλείσει τους δύο εξτρέμ που θέλει ο προπονητής και σίγουρα ο Ιβάν Μπρνιτς είναι η μία περίπτωση. Ο νεαρός Κροάτης της Μάριμπορ που έκανε σούπερ χρονιά πέρυσι στη Σλοβενία ανυπομονεί για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Και περιμένει να τακτοποιηθούν λεπτομέρειες που μοιάζουν απλές, αλλά ποτέ σε καμία μεταγραφή δεν είναι ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικές διαπραγματεύσεις με όρους και για το μέλλον. Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου που επιδιώκει να εισπράξει η Μάριμπορ δεν έχει αποτελέσει ακόμη κοινό τόπο και για αυτό δεν έχει πάρει και το μήνυμα ο παίκτης να κάνει το ταξίδι στην Ελλάδα. Και για την μεταγραφή του Μπρνιτς το πιθανότερο είναι το αίσιο φινάλε, αλλά φυσικά και για αυτή υπάρχουν και εναλλακτικές. Όχι φυσικά ο Φράνκο Τσέρβι, καθώς οι επαφές με τη Θέλτα για τον Αργεντινό άσο είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Κι ο Κορδόν προσπαθεί πάνω σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση του 29χρονου άσου. Με τον αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού να ετοιμάζει ίσως εκπλήξεις, τόσο για τις θέσεις των ακραίων όσο και γενικότερα.