Κολόνα του Ολυμπιακού ο Γκιγιέρμε

Οι τρεις που θα έχουν σημαντικό ρόλο δίπλα του ανάλογα με τα παιχνίδια και ο Γιάγια Τουρέ

Κολόνα του Ολυμπιακού ο Γκιγιέρμε

Τόσο στο παιχνίδι με τη Μίλαν, έχοντας μαζί του τον Νάτχο στον άξονα, όσο και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Καμαρά στο «πλευρό» του, ο Γκιγιέρμε ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού και με εξαιρετική παρουσία στον ρόλο του κεντρικού χαφ, με ανασταλτικές και δημιουργικές ευθύνες μέσα στο παιχνίδι.

Όπως αναφέρει σήμερα στο ΦΩΣ ο Χρήστος Μεγγλίδης, δεν ήταν τυχαίο εκείνο το εξαιρετικό ντεμπούτο του στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, στο οποίο έπεισε ουσιαστικά το Πέδρο Μαρτίνς ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα πλέον για να αναλάβει βασικό ρόλο μέσα στην ομάδα.

Στην πλειονότητα των προσεχών αγώνων του Ολυμπιακού αναμένεται να βλέπουμε ως «κολόνα» στη μεσαία γραμμή τον Γκιγιέρμε με τους άλλους χαφ της ομάδας να διεκδικούν την έτερη θέση στον σχηματισμό με τους δύο κεντρικούς μέσους που χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς.

Πλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τους Καμαρά, Νάτχο και Μπουχαλάκη πανέτοιμους, έτσι ώστε να τον πλαισιώνουν ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο Μαρτίνς θα επιλέγει τον ποδοσφαιριστή που θεωρεί ότι ταιριάζει σε κάθε ματς.

Το δεδομένο είναι ότι ο Γκιγιέρμε είναι αυτός που κερδίζει τη θέση του βασικού χαφ με τις πειστικές εμφανίσεις του.

Όσον αφορά τον Γιάγια Τουρέ, θα πρέπει να περιμένουμε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να τον δούμε ακόμα πιο βελτιωμένο και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.