Πρώην σταρ του Ολυμπιακού στηρίζει ακροδεξιό πολιτικό στη Βραζιλία

Ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο στηρίζουν ακροδεξιό υποψήφιο στη Βραζιλία, ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων από τον κόσμο.

Πρώην σταρ του Ολυμπιακού στηρίζει ακροδεξιό πολιτικό στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία το ποδόσφαιρο λατρεύεται όσο τίποτα. Πόσω μάλλον οι παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όπως ο Ροναλντίνιο και ο Ριβάλντο, οι οποίοι είναι είδωλα εκατομμυρίων παιδιών (και όχι μόνο) ανά τον κόσμο. Παρόλαυτα οι δύο «αστέρες» που μάγεψαν με τη στρογγυλή θεά, απογοητεύουν τους υποστηρικτές τους με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Οι δύο παίκτες τάχθηκαν στο πλευρό του ακροδεξιού κόμματος του Ζαΐρ Μπολσονάρο για τις Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία και προκάλεσαν αντιδράσεις από τον κόσμο αλλά και τους συναδέλφους τους.

To μήνυμα του Ροναλντίνιο στο Twitter: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους»

Οι δηλώσεις του Ριβάλντο: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Η απάντηση του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».