Αναβολή πήραν οι εφέσεις Ολυμπιακού-ΑΕΚ για τον Λάζαρο

Οι εφέσεις των Ολυμπιακού και ΑΕΚ σχετικά με το θέμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πήραν αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου.

 Αναβολή πήραν οι εφέσεις Ολυμπιακού-ΑΕΚ για τον Λάζαρο

Η απουσία του μάνατζερ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του δικηγόρου του ΠΣΑΠ Μηνά Αλιφράγκη, στάθηκε αιτία της αναβολής των εφέσεων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για την υπόθεση του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ζητήσει την απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών από την ΑΕΚ για δύο μεταγραφικές περιόδους, ενώ η Ένωση είχε ζητήσει την απαγόρευση συμμετοχής του Χριστοδουλόπουλου σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Η μόνη έφεση που εκδικάστηκε είναι αυτή που αφορά την επιβολή προστίμου στον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή (η ΑΕΚ επιθυμεί την επιβολή προστίμου 315.666,66 ευρώ στον ποδοσφαιριστή για δηλώσεις που είχε κάνει οι οποίες σύμφωνα με τη δικηγόρο της ΠΑΕ, « έπλητταν το κύρος της ομάδας»).

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε η Ελευθερία Ρίζου: «Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν. Η ομάδα δεν ήθελε να είχε καμία σχέση μαζί του από την στιγμή που φέρθηκε αντιδεοντολογικά και μίλησε με Ολυμπιακό».

Η δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Άσπα Σουλούκου, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της πλευράς της ΑΕΚ υποστηρίζοντας: «Πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Επίσης, το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο, με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι δεδουλευμένα του παίκτη και γι’ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή».