Ο παρεξηγημένος Ρέαμπτσιουκ

Ο κόσμος… τρελαίνεται με τις μεταγραφές, του αρέσουν οι αφίξεις και οι ιστορίες για νέα αποκτήματα. Βέβαια, το πώς θα εξελιχθεί ο κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ομάδα του είναι μία άλλη ιστορία και άπαντες κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο παρεξηγημένος Ρέαμπτσιουκ

Γι' αυτό και θα σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή που αποχωρεί από τα μέρη μας. Ο λόγος για τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2021. Για να είμαστε και σωστοί, είχε κάνει την αλλαγή του χρόνου τότε στο αεροπλάνο προκειμένου να έρθει άμεσα και να ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό.

Ο Μολδαβός μπακ αγωνίστηκε 2,5 χρόνια στους Πειραιώτες και έκανε 120 συμμετοχές! Μπορεί να μην ήταν ο παίκτης που ξεσήκωνε τα πλήθη, να μην ήταν ο μπακ που θα έκανε τον Τσιμίκα να ξεχαστεί ή αυτός με τη σέντρα-ξυράφι. Ήταν όμως ένας παίκτης που θα μνημονεύεται πολλά χρόνια από τον κόσμο.

Βίωσε μεγάλη αδικία όλα αυτά τα χρόνια και δέχτηκε πολύ σκληρή κριτική. Τα… άκουσε σε υπερθετικό βαθμό και από ένα σημείο και μετά ήταν μονίμως στο… στόχαστρο, με την κριτική να ξεπερνάει τα όρια. Φαινόταν να έχει γίνει ο εύκολος στόχος για πολλούς και ήταν άδικο όλο αυτό που βίωνε ο Ρέαμπτσιουκ. Και ειδικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ήταν αποτυχημένη για τον σύλλογο, ο Μολδαβός τα… άκουγε λες και ήταν αυτός ο βασικός υπεύθυνος για όσα συνέβαιναν στο κλαμπ.

Ο Όλεγκ, λοιπόν, είναι ένας ποδοσφαιριστής τίμιος, που δεν φοβήθηκε να βάλει ακόμα και το κεφάλι του μπροστά στα πόδια αντιπάλων. Ό,τι μπορούσε να δώσει το έδινε στο γήπεδο. Κατέθετε και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη κι όταν έπαιζε ασταμάτητα.

Πολλοί μιλούν για το γεγονός ότι δεν είχε εξέλιξη αυτά τα 2,5 χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα. Έχουν δίκιο, αλλά από την άλλη μην ξεχνάμε ότι έβγαζε σεζόν μόνος του με παιχνίδια ανά 3-4 ημέρες. Από ένα σημείο και μετά έδινε την εντύπωση του «σκασμένου» ποδοσφαιριστή. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να γίνει καλύτερος.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν έβαλε… μπροστά έναν τραυματισμό για να λείψει από παιχνίδι της ομάδας. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί παίκτης με τον χαρακτήρα του και την ψυχή του. Και ο κόσμος θα τον θυμάται πολλά χρόνια για το γκολ που πέτυχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με το οποίο στέρησε το πρωτάθλημα από τους «πράσινους».

Απόψε υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια ελληνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σημαντικό βήμα με την Ντνίπρο και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό όμιλο. ΠΑΟΚ και Άρης στα πρώτα τους παιχνίδια δεν κατάφεραν να βάλουν βάσεις πρόκρισης, αλλά από την άλλη είναι υποχρεωμένοι και οι δύο να πάρουν προκρίσεις. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο την επόμενη εβδομάδα να έχει και τις πέντε ομάδες του και να τις δει να κάνουν νίκες.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό σε αυτόν τον τομέα και θα καταφέρουν τα κλαμπ που εξασφάλισαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να πάρουν προκρίσεις και να παίξουν σε ομίλους. Για αρχή, βέβαια, ας κάνουν τη δουλειά τους απόψε ΠΑΟΚ και Άρης, διότι καλή είναι η εσωτερική αντιπαράθεση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και αξιοπρέπεια όταν περνάνε όλοι τα σύνορα.