Ολυμπιακός: Το πάλεψε καιρό για Αλεξανδρόπουλο και δικαιώθηκε...

Επιθυμία του Ολυμπιακού ήταν εδώ και καιρό ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και δόθηκε μεγάλη μάχη για να γίνει δυνατή η απόκτησή του. 

Ολυμπιακός: Το πάλεψε καιρό για Αλεξανδρόπουλο και δικαιώθηκε...

Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλο αγώνα και με συντονισμένες ενέργειες εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Ο 22χρονος διεθνής μέσος άρσε πολύ στους Πειραιώτες από τότε που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό και ειδικά από ένα σπουδαίο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη φανέλα των «πράσινων», αλλά προφανώς τότε δεν υπήρχαν συνθήκες για να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής.

Όταν έφυγε για το εξωτερικό και την Σπόρτινγκ θέλοντας να ανοίξει το δρόμο για διεθνή καριέρα ο Αλεξανδρόπουλος είχε στο μυαλό του ότι δεν θα επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλωστε και μετά την απόφαση της πορτογαλικής ομάδας να μην τον έχει στο γκρουπ των βασικών για τη νέα χρονιά, ο στόχος του ήταν να κάνει μεταγραφή σε μία σημαντική λίγκα. Πάντως είναι αλήθεια ότι από τις ξένες ομάδες η Κοπεγχάγη είχε δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ξέροντας πολύ καλά την αξία του παίκτη και λόγω Ζέκα.

Ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποί του είχαν καθημερινή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τον παίκτη αλλά και με τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ. Η άρνησή του να αποδεχτεί την πρόσφατη πρόταση της ΑΕΚ είχε κάνει όλους να πιστεύουν ότι ο Σωτήρης είχε αποφασίσει οριστικά να μην επιστρέψει στην Super League, όμως η επιμονή του Ολυμπιακού και οι συνθήκες που παρουσίασαν στον ποδοσφαιριστή τελικά δικαίωσαν την πειραϊκή ομάδα. Τον επόμενο χρόνο ο Αλεξανδρόπουλος θα φορά τα κόκκινα, με σκοπό να συνεχιστεί αυτό για πολλές σεζόν ακόμη.

Υπολογίζεται για αμυντικό χαφ, αλλά και για «8αρι» και θα δώσει σίγουρα λύσεις στον Μαρτίνεθ που ισχυροποιεί τη μεσαία γραμμή του με έναν ακόμη αξιόλογο παίκτη. Έχοντας πια ένα γκρουπ χαφ όπως οι Ιμπόρα, Χουάνγκ, Αλεξανδρόπουλο, Μαντί, Μπουχαλάκη και Καρβάλιο.