Οδηγός του Ολυμπιακού ο... ΠΑΟΚ!

Το μυστικό βρίσκεται στο ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς, ώστε ο Ολυμπιακός να φεύγει μονίμως νικητής από το γήπεδο.

Οδηγός του Ολυμπιακού ο... ΠΑΟΚ!

Ας πάρουμε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια, τα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό στην έως τώρα διάρκεια της φετινής σεζόν, μαζί με τον επαναληπτικό με την Μπέρνλι στην Αγγλία.

Με την ΑΕΚ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο με «σβηστές μηχανές», είχαν ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο χωρίς ένταση και από εκεί και πέρα έως το 25' έκαναν ένα πολύ κακό ματς, δίνοντας ευκαιρίες στους γηπεδούχους να προηγηθούν στο σκορ. Η κατάσταση ισορρόπησε ξανά σταδιακά μέχρι να γίνει ό,τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.

Με την Μίλαν, λίγες μέρες νωρίτερα, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ξανά στο παιχνίδι όπως έπρεπε. Θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με το γκολ που ακυρώθηκε, αλλά ήταν τυχερός με την κίνηση του Καστιγέχο να πάει προς την μπάλα. Η Μίλαν είχε δυνατό ξεκίνημα και δημιούργησε θέματα στην ερυθρόλευκη άμυνα, με το παιχνίδι να αλλάζει από το γρήγορο γκολ και να πηγαίνει ιδανικά μέχρι το 70΄, μέχρι να ισοφαρίσουν οι Ιταλοί και μετά να γίνει ό,τι έγινε.

Με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός από το πρώτο δευτερόλεπτο. Για πολλή ώρα ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περάσει καν τη σέντρα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η έδρα, αλλά η διαφορά στον τρόπο εισόδου στο παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλη ώστε να μην επισημανθεί. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να αξιοποιήσει τις πάμπολλες ευκαιρίες του και να έχασε από ένα αστείο (αυτο)γκολ, αλλά ο τρόπος του παιχνιδιού του ήταν αυτός που επιβάλλεται να έχει σε όλα τα παιχνίδια. Κι αν κάνει τέτοιο μπάσιμο σε ματς, σκοράρει κιόλας νωρίς, δεν θα χάνει βαθμούς ποτέ και πουθενά από εδώ και πέρα!

Και νωρίτερα, στην Αγγλία με την Μπέρνλι, το ξεκίνημά του δεν ήταν καθόλου καλό, με τους Άγγλους να πιέζουν και να χάνουν πολλές ευκαιρίες για να βάλουν το ένα γκολ που θα διαφοροποιούσε όλη την εικόνα για την πρόκριση. Ακόμη και στα παιχνίδια που πήρε με το ζόρι στην Ελλάδα, με Λεβαδειακό και κυρίως με Αστέρα και Πανιώνιο, ο τρόπος με τον οποίο άρχισε τον αγώνα δεν ήταν καλός.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα η ορμητικότητα που πρέπει από την αρχή να έχει η ομάδα, με σκοπό να αιφνιδιάζει και να επιβάλλεται στη συνέχεια με μεγαλύτερη άνεση. Η αλήθεια είναι ότι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ πήγε να το κάνει με τη σέντρα του Ποντένσε στο 3' (δεν πρόλαβε ο Χασάν να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ η άμυνα της ΑΕΚ ήταν απροετοίμαστη), αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό στοιχείο ζωντάνιας από την αρχή. Διότι η απόκρουση του Γιαννιώτη στο σουτ του Λιβάγια και το δοκάρι του Μπακασέτα θα μπορούσαν επίσης να είχαν διαμορφώσει διαφορετική εικόνα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εάν η κατάληξη αυτών των προσπαθειών ήταν δυσάρεστη για τον Ολυμπιακό...