ΑΕΚ: Μόνο ο Βίντα μπορεί ν’ αλλάξει τα σχέδια του Αλμέιδα...

Τίποτα άλλο, πέρα από την κατάσταση του Βίντα, δεν δείχνει να είναι σε θέση ν’ αλλάξει τα πλάνα του Αλμέιδα για το βασικό σχήμα της AEK, ενόψει του πρώτου αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

 

ΑΕΚ: Μόνο ο Βίντα μπορεί ν’ αλλάξει τα σχέδια του Αλμέιδα...

Χαρακτήρα «πρόβας τζενεράλε» είχε το 5ο - και τελευταίο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της – φιλικό της ΑΕΚ, στην Τραπεζούντα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

H απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ενδεχομένως είχε ο Ματίας Αλμέιδα πριν από τον Kυριακάτικο (30/07) αγώνα με την ομάδα των Μπακασέτα και Koυρμπέλη (σ.σ. ο εκτός αποστολής Σιώπης, μοιάζει... φευγάτος) είχαν θετική απάντηση για τον ίδιο και τους παίκτες που είχε στο μικροσκόπιο του.

Ήταν εκείνοι που έλειψαν περισσότερο από τις προπονήσεις του.

Πρώτα και κύρια ο Ορμπελίν Πινέδα που απουσίαζε λόγω Μεξικού και Γκολντ Καπ κι ακολούθως οι Γκατσίνοβιτς – Mάνταλος που κουβαλούσαν προβλήματα τραυματισμών από το βασικό πρόγραμμα προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Ο Mεξικανός που έχει αγωνιστικό ρυθμό -και χωρίς αυτόν δεν νοείται ΑΕΚ (του Αλμέιδα) – έπαιξε στα αριστερά ως... αντι- Γκατσίνοβιτς στο πρώτο μέρος με τον Σέρβο να μπαίνει στην επανάληψη.

Αυτή αναμένεται να είναι η ...ιεραρχία της θέσης και την επόμενη βδομάδα, ενώ ο Τσούμπερ που ήταν πίσω από τον Λιβάι,όπως συμβαίνει μετά τον τραυματισμό Αραούχο, δεν αναμένεται να κουνηθεί, επίσης,

Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζησαφί που έχει προβάδισμα για το αριστερό άκρο της άμυνας (έναντι του συμπατριώτη του Μοχαμάντι) χάρη στο πιο ολ αράουντ παιχνίδι του, αλλά κι ο Στάνκοβιτς που φαίνεται ότι σε πρώτη φάση έχει ξαναπάρει τα γάντια του βασικού.

Βέβαια ο Αθανασιάδης με την απόκρουση στο πέναλτι του Μπακασέτα έδειξε ότι δεν τα παρατά, αλλά κι ο Αυστριακός πριν το 0-1 ήταν θετικότατος όπου χρειάστηκε.

Κοντολογίς σε πρόσωπα -γιατί φιλοσοφία η ομάδα δεν αλλάζει (παρά την προσπάθεια να χτίζει περισσότερο από την άμυνα τη φετινή σεζόν) σε σχέση με την περσινή- μόνο η διάγνωση του Βίντα μπορεί να κάνει τον Αλμέιδα να αλλάξει πρόσωπα στο βασικό σχήμα σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στην πόλη που βρέχεται από τον Εύξεινο Πόντο.

Ούτε η προσαρμοστικότητα που δείχνει ο Πισάρο είναι ικανή να άνουν τον αργεντινό να πάει σ’ αυτούς τους αγώνες πoυ κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ με όσο γίνεται πιο... περσινή ομάδα.

Ήτοι πιο ομοιογενή.

Aυτή είναι η λέξη «κλειδί».

Εκεί θέλει να ρίξει το βάρος του και κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει, αφού η κατασταλαγμένη επιλογή του εμφορείται από ποδοσφαιρική λογική.