Tραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 1-3: Πετυχημένη η πρόβα τζενεράλε ενόψει 3ου προκριματικού Champions League!

H AEK στο τελευταίο της φιλικό πριν τον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League νίκησε στην Τραπεζούντα την Τράμπζονσπορ με 3-1 (54' Μάξι Γκόμεζ - 31' Λιβάι, 41' Ελίασον, 75' Φαν Φέερτ) ενώ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Λιβάι, όπως κι η αντίπαλος της με τον Mπακασέτα με τους Oυγκουρτσάν κι Αθαναιάδη ν' αποκροούν. Αγωνία για τον τραυματία Βίντα

Tραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 1-3: Πετυχημένη η πρόβα τζενεράλε ενόψει 3ου προκριματικού Champions League!

Άλλη μια νίκη, άλλη μια φορά που πέτυχε τρία γκολ και με μια εικόνα που στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν πειστική.

Έτσι ήρθε το 3-1 της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα στο τελευταίο φιλικό της «Ένωσης» πριν τον πρώτο της επίσημο αγώνα, που θα είναι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Aναμέτρηση για την οποία η ομάδα του Αλμέιδα πήρε καλό βαθμό ετοιμότητας, ενώ έχουν και μια εβδομάδα για επιπρόσθετη προετοιμασία μέχρι να υποδεχθούν στη Ν. Φιλαδέλφεια μία εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Αστάνα.

Ο Aργεντινός χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τον Χατζισαφί στο αριστερό άκρο και μπροστά του (ως αντί-Γκατσίνοβιτς αφού ο Σέρβος προέρχεται από τραυματισμό κι είχε χάσει προπονήσεις) τον Πινέδα δείχνοντας (όπως και με την παρουσία του Στάνκοβιτς στα γκολπόστ) ότι έχει καταλήξει εν πολλοίς στην (ευρωπαϊκή) 11αδα του.

Αφού ξεπέρασαν το σοκ του τραυματισμού του Βίντα (σ.σ. σήμερα θα ξεκαθαρίσει το μέγεθος του προβλήματος του) οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ομάδα του (πρώην κιτρινόμαυρου) Μπακασέτα και του Κουρμπέλη (σ. εκτός αποστολής ο Σιωπής που είναι ...φευγάτος) πήραν τα ηνία και προηγήθηκαν (31') με τον... συνήθη ύποπτο Λιβάι Γκαρσία.

Yπέροχο γυριστό του πρώτου σκόρερ της περασμένης σεζόν (και των φιλικών) με γυριστό μετά από «σπάσιμο» του (νεοεισελθόντα) Μήτογλου.

Δέκα λεπτά μετά ο Ελιάσον, με διαγώνιο σουτ μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε ο Λιβάι και τη βοήθεια του ...δοκαριού, έκανε το 0-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Οi αλλαγές του Αλμέιδα δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.

Ωστόσο το γκολ του Μάξι Γκόμες με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα (56') ζωήρεψε το ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν ν' ανακτήσουν τον «αέρα» των δύο γκολ στο 69' όταν καταλογίστηκε πέναλτι στον Μπακασέτα (πήγε με προτεταμένο πόδι στον Γκατσίνοβιτς που επιχειρούσε κεφαλιά), αλλά Oυγκουρτσάν απέκρουσε τόσο το χτύπημα του Λιβάι, όσο και την επαναφορά του ιδίου.

Το τρίτο γκολ πέτυχε τελικό ο αντικαταστάτης του Λιβάι, Φαν Βέερτ (75') μετά από κλέψιμο του Μάνταλου και κόντρα με συνδυασμό των Άμραμπατ και Σιντιμπέ.

Το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους αφού ο Αθανασιάδης απέκρουσε, εντυπωσιακά, πέναλτι του Μπακασέτα, σε χέρι του Μάνταλου (82'), μ' αποτέλεσμα οι φίλοι της γηπεδούχου να γιουχάρουν την ομάδα τους...

Τράμπζονσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74' Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68' Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80' Ντογκουτσάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68' Μπάρντι), Βίσκα (80' Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες (80' Ένις)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73' Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (λ.τρ. 9' Μήτογλου), Ρότα (46' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (46' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Μάνταλος), Πινέδα (46' Γκατσίνοβιτς, 79' Ζίνι), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Τσούμπερ (63' Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία (73' Φαν Βέερτ)