Νόριτς-Ολυμπιακός 2-0: Άλλο πρόσωπο, φάνηκαν οι ελλείψεις του

Ο Ολυμπιακός για μία ώρα αγώνα δεν ήταν καθόλου καλός κόντρα στη Νόριτς από την οποία έχασε με σκορ 2-0. Βελτιώθηκε στην επανάληψη, αλλά και πάλι έμεινε μακριά απ’ όσα έδειξε με τη Ρέιντζερς.

Νόριτς-Ολυμπιακός 2-0: Άλλο πρόσωπο, φάνηκαν οι ελλείψεις του

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού επί βρετανικού εδάφους ολοκληρώθηκε με το φιλικό κόντρα στη Νόριτς. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τα «καναρίνια» με σκορ 2-0 σε ένα ματς που παρουσίασαν διαφορετική εικόνα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρέιντζερς. Σε αυτό προφανώς και έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνεθ στην αρχική ενδεκάδα που είχαν ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει τον ρυθμό του απέναντι σε μία ομάδα που στις 5 Αυγούστου ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της. Στο παιχνίδι με τη Νόριτς φάνηκε ότι από τον Ολυμπιακό λείπουν βασικά εργαλεία και πως χρειάζεται ενίσχυση.

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Ρέιντζερς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Νόριτς, τελευταία επί βρετανικού εδάφους. Ο Μαρτίνεθ στην άμυνα κράτησε τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη, αλλά στην αριστερή πλευρά ξεκίνησε τον Ραμόν. Ιμπόρα και Μπουχαλάκης συνέθεσαν το δίδυμο στα χαφ με τον Αγκιμπού να παίζει πιο μπροστά τους. Από τη μία πλευρά της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπιέλ, από την άλλη ο Βρουσάι και στην κορυφή έπαιξε ο Μασούρας. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς και για δέκα λεπτά κράτησε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του με σωστές πάσες και καλή κυκλοφορία.

Η Νόριτς γρήγορα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός να υποχωρεί προς την άμυνα του. Το δίδυμο Μπουχαλάκης, Ιμπόρα στα χαφ δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά στα μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να δέχονται αρκετές επιθέσεις και η άμυνα τους να πελαγοδρομεί. Τα «καναρίνια» είχαν πάρει τη μπάλα στα πόδια τους και με επιθέσεις από τον άξονα δημιούργησαν αρκετά θέματα στους Πειραιώτες. Ο Μαρτίνεθ έβλεπε από τον πάγκο ότι η ομάδα του δεν λειτουργούσε σωστά και στο 20’ ένα σουτ του Μακ Λιν κόντραρε στο σώμα του Μπουχαλάκη άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν ήταν η ίδια που είχε στο παιχνίδι με τη Ρέιντζερς όταν δέχτηκε το γκολ. Δεν μπορούσε κιόλας να βγάλει τα ίδια πράγματα στο χορτάρι και ήταν φανερό αυτό με τους Άγγλους να έχουν κυριαρχήσει. Ο Μαρτίνεθ από το 25’ και μετά έφερε τον Μπιέλ στον άξονα και τον Αγκιμπού στη δεξιά πλευρά, αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα και με το 1-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Με γκολ της Νόριτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όταν στο 49ο λεπτό ο Ρόου εκτέλεσε φάουλ, ο Ντάφι πήρε την κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Τζολάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Στο 51’ η Νόριτς σκόραρε ξανά με τον Ρόου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια ορμή και δύναμη στο γήπεδο και στην επανάληψη και ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με τον Φορτούνη και τον Ανδρούτσο αντί των Αγκιμπου και Ροντινέι.

Στο 59’ ωστόσο ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα βάζοντας τον Μαντί, τον Φρέιρε, τον Καρβάλιο και τον Ελ Αραμπί. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει πιο καλά στο γήπεδο και να παίρνει μέτρα. Η ομάδα του Πειραιά κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και με τον Φορτούνη να δημιουργεί την αισθάνθηκε κάπως περισσότερο η άμυνα της Νόριτς. Στο 87' στο μεταξύ ακυρώθηκε κι άλλο γκολ της Νόριτς το οποίο πέτυχε ο Ρόου. Και πάλι η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που είδαμε με τη Ρέιντζερς. Κάπως έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα σε φετινό φιλικό παιχνίδι.

ΝΟΡΙΤΣ (4-4-2): Γκαν – Στέισι (60’ Φίσερ), Γκίμπσον (46’ Ομομπαμιντέλε), Ντάφι (75’ Μακ Κάλουμ), Γιαννούλης (60’ Σπρίνγκετ) – Φάσναχτ (46’ Ρόου), Σάρα (60’ Πλασέτα), Μακ Λιν, Ερνάντες (60’ Ιντά) – Μπάρνς (75’ Γκιμπς), Σάρτζεντ (60’ Νούνιες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι (46’ Ανδρούτσος), Ντόη (60’ Φρέιρε), Ρέτσος, Ραμόν – Ιμπόρα (73’ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (60΄Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Φορτούνης) – Μασούρας (60’ Ελ Αραμπί), Βρουσάι (60’ Μαντί Καμαρά), Μπιέλ