Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0: Την αποδεκάτισε

Η Ξάνθη «λύγισε» τη μαχητική ΑΕΛ των εννιά παικτών με εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ.

Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0: Την αποδεκάτισε
Eurokinissi

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της Λάρισας στα Πηγάδια σε μια αναμέτρηση όπου την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής Λάμπρου από την Εύβοια.

Ο ρέφερι άφησε την ομάδα της ΑΕΛ με εννέα παίκτες (43’ Ζίζιτς, 73’ Καρανίκας) και καταλόγισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 80’, με τον Γέντρισεκ δυο λεπτά μετά να γράφει το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Ο Γκόλιας της Λάρισας ανέτρεψε τον Μπρίτο, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή των «βυσσινί» αλλά το μαρκάρισμα έγινε έξω από την περιοχή, σε μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη φάση.

Ο ρέφερι από την Εύβοια αρχικά φάνηκε να καταλογίζει φάουλ αλλά στη συνέχεια έκανε κίνηση και πήγε προς το σημείο του πέναλτι. Στο 30’ η ΑΕΛ είχε κάθε δικαίωμα να φωνάζει γιατί ο Πίτι που έβγαινε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς ανακόπηκε κακώς από το δεύτερο βοηθό, ως οφσάιντ.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ξάνθη Arena
Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0
Σκόρερ: 82' Γέντρισεκ πεν.
Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου (Ευβοίας)

Κάρτες

Κίτρινες: Ντε Λούκας 11', Καμαρά 35', Γέντρισεκ 53', Λισγάρα 70', Μπρίτο 79'/ Ζίζιτς 19', Καρανίκας 24', Ντέλετιτς 76', Φατιόν 84'.

Κόκκινες: Ζίζιτς 43΄, Καρανίκας 73'.

Συνθέσεις:
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (38' Κάστρο), Καντά (64'Μπρίτο), Συλλά, Σουλεϊμάν (46' Τζουρίσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70' Μπαργκάν), Πίτι (46' Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα, Φατιόν, Σαχίτι (87' Κόεφ)