Ολυμπιακός: Του δίνει ξανά ταυτότητα

Κανένα φιλικό παιχνίδι δεν είναι για θριαμβολογίες, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει ότι βρίσκεται σε έναν σωστό δρόμο.

Ολυμπιακός: Του δίνει ξανά ταυτότητα

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι με τη Ρέιντζερς προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλους. Η ομάδα του Πειραιά ήταν απροσδόκητα καλή απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο επίπεδο ετοιμότητας. Σε ένα βρετανικό γήπεδο ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Δεν θα πάρουμε πίσω όσα γράψαμε και πριν από προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Δεν παύει να είναι ένα τεστ προετοιμασίας και τίποτα παραπάνω. Όλοι θα κριθούν στα επίσημα παιχνίδια και όχι από το τι έκαναν στα φιλικά.

Από την άλλη δεν γίνεται να μην σταθούμε στο γεγονός ότι φαίνονται κάποια πράγματα όσον αφορά στη δουλειά που γίνεται. Το σημαντικότερο που θα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το παιχνίδι είναι πως γίνεται ομάδα. Το λέει από την πρώτη ημέρα ο Μαρτίνεθ και έχει την ίδια άποψη και ο Κορδόν. Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά ταυτότητα στο γήπεδο με παίκτες που ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν.

Αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όσα είδαμε στο φιλικό με τη Ρέιντζερς. Ήταν ξανά μία ομάδα «δεμένη» με κοντά τις γραμμές και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Βασικά ήταν ένα σύνολο που ήξερε τι έπρεπε να κάνει και διαχειρίστηκε ακόμα και τα συναισθήματα που προκάλεσε η ισοφάριση με το πέναλτι της Ρέιντζερς.

Αυτό που ήθελε από την πρώτη στιγμή ο Μαρτίνεθ φαίνεται να το πετυχαίνει. Κάνει ξανά ομάδα τον Ολυμπιακό και πλέον περιμένει τις προσθήκες που θα γίνουν. Κακά τα ψέματα, αλλά η ομάδα του Πειραιά έχει ανάγκη από προσθήκες για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να στηριχτεί η καλή δουλειά που φαίνεται ότι γίνεται.