Super League: Οι αριθμοί της 6ης αγωνιστικής!

Ο Φορτούνης που τα έχει 100, ο Μπακασέτας 101, ο Κουλούρης που έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις και ο Απόλλων Σμύρνης που ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε από το 2002.

Super League: Οι αριθμοί της 6ης αγωνιστικής!

Μπορεί η 6η αγωνιστική της Super League να ολοκληρώνεται απόψε με την αναμέτρηση της Ξάνθης με τη Λάρισα, ωστόσο το κυρίως πιάτο έχει ήδη σερβιριστεί και πλέον είμαστε στη... χώνεψη!

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ήταν αυτό μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Σε αυτό το ματς λοιπόν, ο Κώστας Φορτούνης σημείωσε το 100ο γκολ του φετινού πρωταθλήματος, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας το 101ο στην 100η συμμετοχή του ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει βάλει πέντε γκολ στην ΑΕΚ για τη Σούπερ Λιγκ. Σε καμια άλλη δεν έχει βάλει περισσότερα. Πέντε έχει βάλει και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ΑΕΚ έβαλε και το πρώτο στην καριέρα του με τον Αστέρα Τρίπολης στις 19.09.2010

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μπακασέτας σκοράρει, όμως τελικά η ΑΕΚ δε φεύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Στα προηγούμενα 15 παιχνίδια που είχε σημειώσει γκολ, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει τη νίκη.

Στα 35 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ μέχρι σήμερα, 22 φορές ομάδα προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο! Και τις 21 από αυτές νίκησε! Μοναδική που απέτυχε είναι ο Παναιτωλικός στο εντός έδρας με τη Λαμία, που έφερε 2-2 (1-0 ημίχρονο)!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, επεκτείνοντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του. Το ρεκόρ ήταν πέντε παιχνίδια από την προηγούμενη αγωνιστική.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του από το 1959 που ξεκίνησε η Α' Εθνική, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα αν είναι στην ίδια σεζόν ή όχι. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πολύ πρόσφατο, οι 10 νίκες από τον Δεκέμβρη του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018.

Μετά από 12 χρόνια, 5 μήνες και 21 μέρες ο Μαχμούντ Σικαμπάλα ξαναπάτησε το χορτάρι της Τούμπας, σαν αντίπαλος αυτή τη φορά. Για τελευταία φορά είχε παίξει στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1 στις 16 Απριλίου 2006.

Το γκολ του ΟΦΗ στη Λαμία ήλθε μετά από 400 ακριβώς λεπτά αφλογιστίας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είχε να σκοράρει απο τις 15 Σεπτεμβρίου εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λαμία ένα σκορ, που είναι το αγαπημένο του στην Α' Εθνική. 135 φορές με 131 ήττες με 1-0 και 119 νίκες με 1-0. Το εντυπωσιακό είναι ότι από αυτά τα 1-1, τα 93 είναι εκτός έδρας και μόλις τα 38 εντός έδρας!

Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Και η Λαμία δεν σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στην έδρα της φέτος. Έχει βάλει ένα συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι ο μοναδικός παίκτης μέχρι τώρα, που έχει σκοράρει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Στις 25 Ιανουαρίου 2014 ο Ατρόμητος νικά τον ΠΑΣ 1-0 για τελευταία φορά. Τρεις μέρες μετά, τον ΠΑΣ αναλαμβάνει ο Γιάννης Πετράκης. Από τότε σε εννέα παιχνίδια η ομάδα της Ηπείρου έχει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!