Ολυμπιακός: Έχει νόημα να «στοχοποιηθεί» ο Φέτφα;

Μοιραίος ο Γιάννης Φετφατζίδης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά γιατί να τον «κρεμάσουμε» ανάποδα; Για ποιο λόγο να μην τύχει της αντιμετώπισης που έτυχαν ο Χασάν, ο Φορτούνης και ο Μεριά που δεν σκόραραν με τον ΠΑΟΚ ή οι Γιαννιώτης και Βούκοβιτς για το λάθος στο 0-1 του Καραϊσκάκη;

Ολυμπιακός: Έχει νόημα να «στοχοποιηθεί» ο Φέτφα;

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει φέτος κάτι όμορφο, κάτι ωραίο, κάτι ποδοσφαιρικά γοητευτικό. Πήρε έναν προπονητή από τον Απρίλιο, κάτι που δεν είχε ξανακάνει στο παρελθόν. Έβαλε ένα τέλος στις αποφάσεις εν θερμώ. Ο κόσμος φεύγει “χορτασμένος” από τα γήπεδα και χειροκροτάει ακόμη και στις ήττες.

Και ξαφνικά, πάνε ορισμένοι να βγάλουν στη σέντρα τον Φετφατζίδη για τη χαμένη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με την ΑΕΚ. Τραγικό τελείωμα από τον Φέτφα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά, με συγχωρείτε, κερδίζει κάτι ο Ολυμπιακός από το να “κρεμάσουμε” ανάποδα τον Γιάννη;

Εξ αρχής όταν οι “ερυθρόλευκοι” αποφάσιζαν να πάρουν πίσω τον “κοντό”, ήξεραν ότι δεν βάζουν στη “μηχανή” τους έναν παίκτη που έχει κάποια σοβαρή σχέση με τα δίχτυα. Μπορεί να σου προσφέρει άλλα πράγματα: Να σου αναστατώσει μία άμυνα, να στην κάνει άνω-κάτω, να σου προσφέρει γκολ, να σου “φάει” χρόνο όταν το χρειαστείς.

Δηλαδή, τρεις μέρες νωρίτερα που γράφτηκαν (και δικαίως) ένα σωρό εγκωμιαστικά σχόλια για την εμφάνιση του Φετφαζίδη στο Μιλάνο, θα πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να τον βγάλουμε στη σέντρα.

Ξέρουμε ότι ζούμε στην εποχή των social media που ο καθένας γράφει ό,τι του έρθει στο κεφάλι και καλά κάνει, αφού έτσι νιώθει. Το καλό βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γράφει με το όνομά του και το πρόσωπό του και όχι με ψευδώνυμα και έχοντας για φωτογραφία μία σημαία του Ολυμπιακού και τίποτε άλλο.

Παρατηρήθηκε λοιπόν χθες ένα φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα πρέπει να “φαγωθεί” ο Φέτφα. Ένα φαινόμενο που έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Κατηγορήθηκε μέχρι και για αδιαφορία.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Τον Μαρτίνς - για τον οποίο η πλειοψηφία του κόσμου έχει εξαιρετική άποψη και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης – τον ρώτησε κανείς; Ανόητος είναι που τον χρησιμοποιεί και τον εμπιστεύεται; Χαζός ήταν που τον έβαλε κόντρα στην Μπέτις; Ανόητος ήταν που τον ξεκίνησε με τη Μίλαν και ο σπίκερ της ιταλικής τηλεόρασης του έκανε... τεμενάδες;

Το ξαναλέμε: Το λένε και οι αριθμοί του Φέτφα ότι δεν έχει κάποια σοβαρή σχέση με τα δίχτυα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Η διοίκηση τον πήρε στον Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τον τσέκαρε και ο κόουτς πλέον έχει φτάσει σε σημείο να τον θεωρεί υπεραπαραίτητο!

Για ποιο λόγο όλη αυτή η ιστορία με το να “κρεμαστεί” ο Φετφατζίδης; Έχετε έρθει στη θέση του; Ξέρετε αν κατάφερε να κοιμηθεί; Δηλαδή εσείς στενοχωριέστε περισσότερο από τον ίδιο; Το γνωρίζετε ότι έκλαιγε στα αποδυτήρια; Από την ακαδημία του Ολυμπιακού ξεκίνησε και μην ξεχνάτε ότι όταν του έκανε πρόταση η ΑΕΚ το καλοκαίρι, έριξε “χυλόπιτα” στους “κιτρινόμαυρους” και αμέσως ενημέρωσε τον Μαρινάκη για να επιστρέψει στο λιμάνι.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να φτιάξουμε την “αγιογραφία” του Φετφατζίδη, γιατί όλοι μας είχαμε τους ενδοιασμούς μας για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται μετά το πέρασμά του από την Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, είναι άδικο την μία Κυριακή να υπάρχει στήριξη (ορθώς) στον Γιαννιώτη και στον Βούκοβιτς για την γκάφα με τον ΠΑΟΚ, να στηρίζονται όλοι όσοι έκαναν ήρωα τον Πασχαλάκη (Χασάν, Φορτούνης, Μεριά, Ποντένσε, Λάζαρος) και ξαφνικά μία εβδομάδα αργότερα να βγαίνει στη... σέντρα ο Φέτφα λόγω της πράγματι τεράστιας ευκαιρίας για το 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Και για να τελειώνει η συζήτηση, αν ο Φετφατζίδης δεν πρέπει να παίζει στον Ολυμπιακό, αυτό ας το αποφασίσει ο προπονητής. Και κάτι τελευταίο: Όταν λέμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται στήριξη, δεν το λέμε μόνο για τον προπονητή, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.

Μην ξεχνάμε ότι πέρσι στηρίχθηκαν τα “τρελοκομεία” (Μάριν, Οφόε και το... κακό συναπάντημα) και τώρα θα στοχοποιήσουν ορισμένοι τον Φέτφα; Ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έκανε τα πάντα για να γυρίσει στο λιμάνι;

Ας το πάμε από την αρχή λοιπόν: Αν είναι να στοχοποιηθεί ο Φέτφα, ας στοχοποιήσουμε και τον Γιαννιώτη, τον Βούκοβιτς, τον Χασάν, τον Φορτούνη, τον Λάζαρο και τον Μεριά για όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ. Έχει νόημα να γίνεται αυτή η συζήτηση; Δεν το έχετε καταλάβει ότι ειδικά φέτος δεν πρέπει να στοχοποιηθεί ούτε ο... φροντιστής του Ολυμπιακού και πώς όλοι είναι απαραίτητοι;