Η «καμπάνα» που έρχεται για την ΑΕΚ

Μες ποια τιμωρία κινδυνεύουν οι «κιτρινόιμαυροι» για τους πυρσούς και τα επεισόδια

Η «καμπάνα» που έρχεται για την ΑΕΚ

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κλήση σε απολογία της ΑΕΚ από τον αθλητικό δικαστή της Super League για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν.

Όσον αφορά τους πυρσούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Για τα επεισόδια τα πάντα εξαρτώνται από την έκθεση της Αστυνομίας. Αν σε αυτή αναφέρεται ότι τα επεισόδια έγιναν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου» και συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, η ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο έως 250.000 ευρώ! Ως «εν γένει χώρος του γηπέδου»ορίζεται «το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του, που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και/ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 4 αναφέρει τα εξής:

«α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ