Ουζουνίδης: «Φερθήκαμε ανόητα στο τέλος»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ αναφέρθηκε και στην χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις. 

Ουζουνίδης: «Φερθήκαμε ανόητα στο τέλος»

Η ΑΕΚ κατάφερε να κλέψει στο 90' τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ολυμπιακό.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Ένωσης, Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την εικόνα της ομάδας κάνοντας αναφορά στην τελευταία φάση του αγώνα.

Παρά την αδράνεια των παικτών του ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του που αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού παρά τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Είχατε πάρα πολλές απουσίες, αλλά παίξατε καλύτερο ποδόσφαιρο και βγάλατε αντίδραση. Τι κρατάτε;

«Από το σημερινό παιχνίδι η φάση που μας στεναχώρησε ήταν η τελευταία. Θα μπορούσαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη φάση. Κάναμε ένα καλό ημίχρονο, δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πλησιάσει εώς τη φάση του δοκαριού στο 44'. Στην τελευταία φάση δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να λέει ότι θα μπορούσε να κλέψει το ματς. Με όλα τα προβλήματα που είχαμε, μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για την προσπάθειά τους. Πραγματικά δεν νομίζω ότι κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Είναι και η σωματική κούραση, όχι μόνο η ψυχολογική. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο που δεν ήμασταν καλά, το υπόλοιπο ματς το ελέγχαμε. Με στενοχώρησε η τελευταία φάση γιατί δημιουργεί άλλες εικόνες. Είμαι ευχαριστημένος. Κάποιοι παίκτες δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα, αλλά προσπάθησαν. Ευκαιρία να ηρεμήσουμε και σιγά-σιγά να μπουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Είδαμε σήμερα πόσο μας έλειψε ο Μπογέ. Δεν είχα σκοπό καν να τον πάρω, αλλά μίλησα με τους γιατρούς και μου είπαν ότι μπορούσε κάνα 20λεπτο να βοηθήσει. Είχαμε την κούραση του Κλωναρίδη, ένα πρόβλημα του Κλωναρίδη που το κουβαλούσε εδώ και μία εβδομάδα. Τα παιδιά που μπήκαν έδωσαν αρκετά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους, κάποια παιδιά είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει ανήκουν στην ΑΕΚ και πρέπει να τα βοηθήσουμε.»

Έγιναν διάφορες συζητήσεις για το αν έχει χάσει η ΑΕΚ το περσινό μέταλλο, αλλά ισοφαρίσατε την Μπενφίκα και σήμερα τον Ολυμπιακό.

«Χάσαμε κάτι και δεν το ξέρω; Η ομάδα μετά από τόσα χρόνια πέρασε Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο προπονητής και αυτά τα παιδιά έφεραν αρκετά πράγματα στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αν θες να βρεις κάτι στραβό είναι εύκολο. Δεν είμαι σίγουρος ότι αν άλλη ομάδα είχε αυτά τα προβλήματα θα έβγαζε τέτοια αντίδραση. Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε κανέναν απ' όσους έπαιξαν σήμερα, να παίξει στο Μιλάνο και είδαμε ότι προετοιμαζόταν για εμάς. Και είδαμε μία ΑΕΚ να μην τον αφήνει να μας πλησιάσει στην περιοχή.»

Ένα σχόλιο για τους τραυματισμούς;

«Έχουμε θεματάκια. Ξέρουμε γιατί έχουμε τους τραυματισμούς. Δεν χρειάζεται να τα λέμε δημόσια.»

Είναι φορτωμένο το πρόγραμμα της ΑΕΚ. Η ομάδα σας αγγίζει τα όριά της με το πρόγραμμα που έχει μπροστά της;

«Νομίζω ότι η πιο δύσκολη σειρά πέρασε. Δίκαιο ή άδικο το αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε το ματς; Η τελευταία φάση μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα. Ήταν μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ήταν άσχημη αντίδραση για εμάς, θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε στην Τούμπα και με την Μπενφίκα. Σήμερα λόγω της μεγάλης θέλησης να πάρουμε το παιχνίδι, είχαμε ανόητη συμπεριφορά στο τέλος. Η φάση αυτή με έχει στενοχωρήσει. Εμείς θα έπρεπε να είχαμε προηγηθεί, εμείς πιέζαμε στο πρώτο ημίχρονο και στη φάση που είμαστε θα μπορούσαμε εντελώς διαφορετικά να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και αμυντικά έπρεπε να κάνουμε μεγαλύτερες αποστάσεις. Όπως εξελίχθηκε νομίζω ότι ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.»

Ο Γιαννιώτας σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως και ο Άλεφ;

«Ο Γιάννης θέλει χρόνο για να μάθει το παιχνίδι μας, δουλεύει πολύ, ακούει πολύ, αλλά θέλει και τον χρόνο του. Το ότι τον έβαλα δεν σήμαινε ότι ήταν έτοιμος, αλλά επειδή είχαμε κάποια προβλήματα. Τον Άλεφ τον περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζω να είναι καλά μήπως τον χρησιμοποιήσουμε στο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλους τους παίκτες.»

Ένα σχόλιο για τον Χουλτ;

Τον Νίκλας τον ξέρω. Δουλεύει πολύ στο γήπεδο, που προσπαθεί. Μόλις θα τελειοποιήσουμε και άλλο τις σέντρες του, θα είναι ακόμα καλύτερα.