Επίσημο: Στον Άρη ο Μορόν

Ο επιθετικός Λορέν Μορόν υπέγραψε και ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Άρης.

Επίσημο: Στον Άρη ο Μορόν

Παίκτης του Άρη και επίσημα ο επιθετικός Λορέν Μορόν.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Loren Moron για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Lorenzo Jesus Moron Garcia, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1993 στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Ξεκινώντας από την U19 και μετέπειτα την πρώτη ομάδα της τοπικής Marbella συνέλλεξε σημαντικές εμπειρίες ως νέος ποδοσφαιριστής από τις μικρότερες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Αφού αγωνίστηκε ακόμα με τις Union Estepona και Velez CF, η Real Betis ήταν εκείνη που του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε πιο υψηλό επίπεδο τον Ιανουάριο του 2015.

Αρχικά εντάχθηκε στη Real Betis B (65 συμμετοχές, 31 γκολ), ώσπου τρία χρόνια αργότερα, το 2018, ο Loren Moron προήχθη στην πρώτη ομάδα της Real Betis, ξεκινώντας την πορεία του στη La Liga.

Ειδικά η σεζόν 2017-’18 ήταν σίγουρα θεαματική για τον Ανδαλουσιάνο επιθετικό. Αφού πέτυχε 17 γκολ σε 23 συμμετοχές με την Real Betis Β, ο τότε προπονητής της ομάδας, Quique Setien, τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου με τον Moron να πετυχαίνει 7 γκολ στις πρώτες 15 εμφανίσεις του στη La Liga. Κάπως έτσι κέρδισε την θέση του στην πρώτη ομάδα.

Η επόμενη ήταν η πρώτη «γεμάτη» σεζόν του 29χρονου επιθετικού σε υψηλό επίπεδο, καθώς αγωνίστηκε σε 45 αγώνες σε La Liga, Κύπελλο Ισπανίας και Europa League, σκοράροντας 8 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ.

Ακολούθησε μια «γεμάτη» διετία με τη Real Betis (2019-2021) με 66 συμμετοχές, 13 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, ώσπου το καλοκαίρι του 2021 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Espanyol. Φόρεσε 25 φορές την φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης (4 γκολ, 1 ασίστ) πριν επιστρέψει ξανά στη Betis.

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τον Loren Moron, αφού στον ημιτελικό του ισπανικού Super Cup στη Ριγιάντ κόντρα στη Barcelona ήταν η «χρυσή αλλαγή» για την ομάδα του. Μπήκε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του αγώνα και σκόραρε στην παράταση ισοφαρίζοντας σε 2-2 με την Real Betis να χάνει τελικά στα πέναλτι.

Αυτό ήταν και το τελευταίο επίσημο γκολ του με τη φανέλα της ομάδας της Σεβίλλης, καθώς ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε στην αρχή της σεζόν. Έτσι το δεύτερο μισό της χρονιάς που μας πέρασε τον βρήκε να αγωνίζεται ως δανεικός με τη φανέλα της Las Palmas (10 συμμετοχές, 1 γκολ), ώστε να μη χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Από σήμερα ο Loren Moron ανήκει στην οικογένεια του ΑΡΗ.

* Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση της Real Betis και τον Αθλητικό Διευθυντή, Ramon Planes, για την άριστη συνεργασία που είχαμε το διάστημα των διαπραγματεύσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».