Ολυμπιακός: Το αποφασιστικό βήμα του Καρβάλιο και τα πιο δύσκολα που έρχονται

Ο Ζοάο Καρβάλιο έχει κερδίσει - προς το παρόν - το εισιτήριο παραμονής του στον Ολυμπιακό, αλλά αν εφησυχάσει θα την... πατήσει.

Ολυμπιακός: Το αποφασιστικό βήμα του Καρβάλιο και τα πιο δύσκολα που έρχονται

Ποιος περίμενε ότι ο Ζοάο Καρβάλιο θα ανέβαινε στην Αυστρία και θα εξελισσόταν σε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ; Δεν γνωρίζουμε καν αν το περίμενε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Κακά τα ψέματα, όταν έγινε γνωστή η αποστολή που θα ταξίδεψε στα περίχωρα του Τιρόλο, για τον περισσότερο κόσμο οι Ζοάο Καρβάλιο, Πέπε και Φίλιπ Ζινκερνάγκελ συγκαταλέγονταν στη λίστα των παικτών που απλώς θα συμπλήρωναν τα οικογενειακά διπλά.

Εντούτοις, ο Πορτογάλος ξέφυγε από τα συγκεκριμένα όρια. Ο Καρβάλιο ήταν εκείνος που παρότι του πήρε μια-δυο μέρες να σταθεί στα πόδια του, άρχισε να δείχνει από το φιλικό με την Σλοβάτσκο ότι δεν ανέβηκε μόνο για τα... διπλάκια στην προπόνηση.

Ο Μαρτίνεθ ασχολήθηκε μαζί του. Είχε μία κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή και του εξήγησε ότι σε πρώτη φάση τον υπολογίζει για «8άρι». H αλήθεια είναι ότι ανταποκρίθηκε μια χαρά, είτε παίζοντας πλάι στον Μπουχαλάκη, είτε δίπλα στον Ντόη, είτε δίπλα στον Ιμπόρα στο τελευταίο φιλικό με την Σαμπάχ.

Αυτό που άρεσε στον Μαρτίνεθ ήταν ότι ο Καρβάλιο έτρεχε σαν σκύλος για να ανταποκριθεί και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Άλλωστε η θέση που τον χρησιμοποίησε, τον ανάγκαζε να είναι προσεκτικός και στα νώτα του.

Ο Πορτογάλος λοιπόν το κέρδισε το πρώτο «στοίχημα» στα μάτια του του Μαρτίνεθ. Ακόμα όμως δεν έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο ρόστερ της νέας περιόδου. Ναι μεν υπολογίζεται για τα προκριματικά του Europa League, αλλά για να παραμείνει στο ρόστερ μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Αν επαναπαυτεί, τότε πολύ απλά θα την... πατήσει.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει τα πιο δύσκολα με επίσημες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και μαζί με τον Ολυμπιακό τα έχει και ο Καρβάλιο που θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει.