Ολυμπιακός: Αυτή η ομάδα δεν θέλει μόνο παίκτες, αλλά οπωσδήποτε χρόνο

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δίκιο που ζητάει χρόνο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον νέο Ολυμπιακό απαιτεί άμεσα και «φρέσκο αίμα».

Ολυμπιακός: Αυτή η ομάδα δεν θέλει μόνο παίκτες, αλλά οπωσδήποτε χρόνο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία με το φιλικό που έδωσε κόντρα στην Σαμπάχ (1-1). Ένα φιλικό, στο οποίο οι Πειραιώτες έδωσαν πολλά δικαιώματα στο πρώτο ημίχρονο και προβλημάτισαν με την εικόνα τους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν για ένα 20λεπτο να δείξουν ένα μέρος της δουλειάς που έγινε στο Μιλς υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ειναι πολύ νωρίς να γράψουμε το οτιδήποτε για τον Βιθέντε Ιμπόρα ή τον Κίνι. Και οι δύο ακόμα δεν είναι έτοιμοι, αλλά ειδικά ο Ιμπόρα έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του κόφτη. Ούτε περιττές ενέργειες κάνει, κινείται στα τετραγωνικά μέτρα που απαιτεί η θέση του και στο κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού ήταν ίσως ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Πάντοτε ήμασταν της άποψης ότι τα φιλικά δεν είναι να τα λαμβάνει τοις μετρητοίς ο κόσμος. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και για κανέναν άλλον.

Από εκεί και πέρα φυσικά, είναι λογικό να προέκυψε ένας έντονος προβληματισμός για την εικόνα του α’ μέρους και για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν εμφάνισε ούτε σε μία στιγμή όλα όσα δουλεύει ο Μαρτίνεθ από την πρώτη μέρα προετοιμασίας. Ούτε χτίσιμο επίθεσης από πίσω, ούτε πρέσινγκ ψηλά, ούτε πλάτος στην ανάπτυξη, ούτε άμεσο παιχνίδι, ούτε γρήγορες μεταβιβάσεις. Σε όλα αυτά προσθέστε και την απογοητευτική ανασταλτική λειτουργία...

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το μυαλό των παικτών μπορεί να ήταν στο ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα. Όχι, δεν υπάρχει χώρος τώρα για δικαιολογίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μαρτίνεθ έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία στο μυαλό του. Μια φιλοσοφία που απαιτεί κυρίως ποδοσφαιριστές - αθλητές, γιατί για να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πλάνο η ομάδα του, χρειάζεται να έχει παίκτες που θα έχουν καλά τρεξίματα.

Ορθώς είπε ο Μαρτίνεθ ότι θέλει χρόνο για να φτιάξει την ομάδα που έχει στο μυαλό του. Δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη η περσινή ομάδα (σ.σ. με εξαίρεση τους Ιμπόρα και Κίνι, είχε την περσινή ομάδα στην Αυστρία) να αρχίσει να «πετάει» και τούτη την περίοδο να έχει υψηλό τέμπο και διάρκεια στα τρεξίματα. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο. Αυτό λέει άλλωστε η ποδοσφαιρική λογική.

Κι εννοείται ότι χρειάζεται και παίκτες. Δεν ανακαλύψαμε την... Αμερική τονίζοντας την ενίσχυση που χρειάζεται το κλαμπ, αλλά οι μέρες περνούν και ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες στην άμυνα, στα πλάγια της επίθεσης και στην κορυφή της επίθεσης. Παίκτες που θα μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή. Ένα πλάνο με φουλ τρεξίματα, λυσσασμένο πρέσινγκ, ταχύτατη κυκλοφορία μπάλας και συμμετοχών όλων στην ανάπτυξη.