Ολυμπιακός: Έτσι πάει στο ΟΑΚΑ ο Μαρτίνς!

Φουλ πίεση από το ξεκίνημα του ματς και παιχνίδι αλά... ΠΑΟΚ έχει ετοιμάσει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει εντοπίσει χτυπητές αδυναμίες της ΑΕΚ στο αμυντικό τρανζίσιον.

Ολυμπιακός: Έτσι πάει στο ΟΑΚΑ ο Μαρτίνς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει προαναγγείλει σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία σε όποιο γήπεδο και αν παίζει. Από την προετοιμασία «έχτιζε» έναν Ολυμπιακό που θα «πνίγει» τον αντίπαλο, που θα τον πιέζει στα ¾ του γηπέδου, που θα επιβάλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα, που θα κάνει παιχνίδι κυριαρχίας και όχι... κλεφτοπόλεμου.

Ακόμα και στο ματς με την Μπέτις, το πλάνο δεν ήταν να περιμένει τους Ισπανούς στο μισό γήπεδο. Απλώς, οι Ανδαλουσιάνοι έχοντας ως όπλο τους την καλή κυκλοφορία, υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στο να «χτυπήσουν» περισσότερο στις αντεπιθέσεις, έχοντας βέβαια και πολλά μεγάλα διαστήματα που πίεζαν ψηλά τους Ισπανούς, αλλά οι παίκτες του Κίκε Σετιέν είχαν την ποιότητα να βγάζουν την μπάλα από την άμυνά τους.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή ούτε στο ΟΑΚΑ ο Μαρτίνς σκοπεύει να αλλάξει φιλοσοφία. Θα κατεβάσει την ομάδα του με το ίδιο σκεπτικό, με μία φιλοσοφία να μην αφήσει σε... ησυχία την ΑΕΚ. Όπως δηλαδή είχε εμφανιστεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό πιεστικός, αναγκάζοντας τους παίκτες του «Δικεφάλου» του Βορρά να απομακρύνουν όπως-όπως την μπάλα από την περιοχή τους.

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που έδειξε τόσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ακόμη-ακόμη και με την Μπενφίκα ότι βγαίνει για να παίξει ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αυτό της γυρίζει «μπούμερανγκ», καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον.

Έχει αργές επιστροφές, δεν αντιδράει γρήγορα όταν χάνει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και γενικότερα βγάζει μία εικόνα προς τα έξω ότι όταν οι παίκτες του Ουζουνίδη αισθάνονται ότι πιέζονται, τότε κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Ο Μαρτίνς λοιπόν έχει ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που θα πάει με φουλ πίεση ψηλά και να επιβάλει με το «καλημέρα» τον ρυθμό του.