Πως η αφέλεια πρέπει να γίνει ωφέλεια

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Πανιώνιο που πήρε την νίκη με 1-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. 

Πως η αφέλεια πρέπει να γίνει ωφέλεια

Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει… καρμπόν ο Άρης για να καταφέρει να χάσει μακριά από το γήπεδό του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχασε και στα Γιάννενα. Ένα ολόκληρο ημίχρονο χαμένο στη μετάφραση. Ένα δοκάρι κι ένα γκολ από αφέλεια όπως αυτό με τον ΠΑΣ, τρεις χαμένοι βαθμοί με τον ίδιο τρόπο. Προσπάθεια στο τέλος να γυρίσει το ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα θα μπορούσε να έχει πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και να έχει ως τώρα 14 βαθμούς και όχι 12, θα μπορούσε να μην πετάει στα σκουπίδια τόσο ανεκμετάλλευτο χρόνο, θα μπορούσε να παίζει με περισσότερη πονηριά.

Ασφαλώς είναι μια καινούργια ομάδα, χτισμένη από την αρχή. Μια ομάδα που προσπαθεί και παίζει ποδόσφαιρο με ορθόδοξο τρόπο, με πλάνο, με τακτική προσήλωση. Πρέπει όμως να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της. Αρχίζει και γίνεται προβλέψιμη ομάδα, έχει μια φλύαρη κατοχή, είναι ώρες που της λείπει η πονηριά από το παιχνίδι της, που δεν δείχνει στον αντίπαλο ότι μπορεί να μπει στο γήπεδο και να τον τελειώσει από την αρχή.

Ασφαλώς θα έχει χρόνο στη διάθεσή του ο Πάκο Ερέρα για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του στο διάστημα της διακοπής, αν και θα είναι σημαντική η απουσία δύο διεθνών Αλβανών Μπάσα και Μάβραϊ. Ο Άρης μπαίνει στον αστερισμό των ντέρμπι με τρία παιχνίδια που σημαίνουν πολλά για τη βαθμολογία, για τον κόσμο, για τη διοίκηση. Και στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να εμφανιστεί ακόμη πιο βελτιωμένος για να αποδείξει ότι μπορεί φέτος να διεκδικήσει, χωρίς να χάσει χρόνο, μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Αυτός είναι ο στόχος όπως τον οριοθέτησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αυτό έδειξε και στο γήπεδο στις νίκες που πέτυχε ως τώρα, δημιουργώντας δικαίως υψηλές προσδοκίες.

*Υπάρχει και το θέμα της διαιτησίας, το οποίο ο Άρης δεν σήκωσε ψηλά ως τώρα, προσδοκώντας στην επίτευξη του στόχου να ορίζονται ξένοι διαιτητές και στα δικά του παιχνίδια. Δεν υπάρχει όμως παιχνίδι από την πρώτη αγωνιστική, που να μην έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος, από αυτά που κρίνουν αποτελέσματα, σε βάρος του Άρη. Το έκανε κι ο Κομίνης στη Νέα Σμύρνη με το πέναλτι στον Γκαρσία, το έκανε ο Κουμπαράκης με το φάουλ στον Τόνσο, το έκανε ο Τάσης με το πέναλτι στον Νανγκίς, το έκανε το Τζοβάρας με το πέναλτι στον Γκάμα, το έκανε ο Διαμαντόπουλος με το ακυρωθέν γκολ του Γιουνές...