Ολυμπιακός – Νόρντζελαντ 1-1: Με Ελ Αραμπί και πάλι

Ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε και στο φιλικό με αντίπαλο τη Νόρντζελαντ (1-1). Δοκάρι στα τελευταία λεπτά ο Μπουτούτσι.

Ολυμπιακός – Νόρντζελαντ 1-1: Με Ελ Αραμπί και πάλι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο φιλικό του στην Αυστρία με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ροντινέι, Μπα, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μπουχαλάκης, Χουάνγκ, με τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα άκρα τους Μασούρα, Μπιέλ.

Στο 14’ ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μασούρας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά μετά το σουτ του Φορτούνη έφυγε άουτ.

Στο 32’ ήταν η σειρά του Μασούρα να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, με τον Αντρέας Χάνσεν να λέει όχι.

Για πρώτη φορά η Νόρντζελαντ απείλησε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εύκολα σουτ του Ίνγκβαρτσεν στο 35’ και οι Δανοί πέντε λεπτά μετά κέρδισαν το πέναλτι με τον Ροντινέι να πέφτει πάνω στον Ντιομαντέ. Ο Ινγκβάρτσεν στο 42’ ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι, νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-0 για τη Νόρντζελαντ που μπορεί να μην ήταν καλύτερη αλλά ήταν μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και προσπάθησε να δημιουργήσει. Είχε κάποιες φάσεις αλλά το γκολ δεν ήρθε ενώ στο φινάλε δέχθηκε ένα τέρμα από το…φτηνό πέναλτι του Ροντινέι. Στο πρώτο μισάωρο αυτό που ήθελε να δει ο κόουτς του Ολυμπιακού το είδε, με την τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί να πιέζει και την ομάδα του Πειραιά να έχει ψηλά τις γραμμές της.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραμόν πέρασε στο ματς αντί του Φορτούνη, ο Χουάνγκ έμεινε και πέρασε ο Καρβάλιο ενώ ο Τζολάκης αντικατέστησε τον Πασχαλάκη.

Η τετράδα στην άμυνα δεν άλλαξε, ενώ ο Μπουχαλάκης στη μεσαία γραμμή είχε δίπλα του τον Καρβάλιο και τον Ραμόν, με τους Μπιέλ, Μασούρα να πλαισιώνουν από τα άκρα τον Ελ Αραμπί.

Ανησύχησε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ολυμπιακός από μια στημένη μπάλα, ωστόσο στη συνέχεια είχε και πάλι τον έλεγχο όπως και στο πρώτο μέρος. Αυτή τη φορά μάλιστα κατάφερε και να σκοράρει νωρίς, με τον Ελ Αραμπί και πάλι να βρίσκει στόχο μετά το γύρισμα του Μασούρα και την αδυναμία της άμυνας των Δανών να καθαρίσει τη φάση. Ο Μαροκινός από κοντά με κεφαλιά στο 55ο λεπτό έγραψε το 1-1 και σκόραρε σε έναν ακόμη φιλικό αγώνα (είχε σκοράρει και τα δυο τέρματα στο ματς με τη Σλοβάτσκο) ενώ είχε διάθεση, έτρεξε και αρκετές φορές γύρισε και πίσω για να βοηθήσει στην άμυνα.

Στο 66’ είχαμε νέες κινήσεις από τον Μαρτίνεθ, με την είσοδο των Βρουσάι, Λιάτσου, Ντόη (έπαιξε ξανά στη μεσαία γραμμή). Οι δυο τελευταίοι πήγαν στη μεσαία γραμμή, ο Βρουσάι στα άκρα αντί του Μπιέλ και ο Ραμόν γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη θέση του Ρέαμπτσιουκ.

Ο Βρουσάι στο 72’ είχε μια όμορφη ατομική ενέργεια αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό ενώ και στο 86' η κεφαλιά του πέρασε άουτ, με τον Ολυμπιακό να πιέζει στο τέλος και να έχει και δοκάρι (δεξί) στο 87' με υπέροχο σουτ του Μπουτούτσι. Στην εξέλιξη της φάσης είχε και καλή στιγμή με τον Ντόη για ακόμη ένα γκολ.

Ολυμπιακός – Νόρντζελαντ 1-1

Γήπεδο: Σβατς (Αυστρία)

Σκόρερ: 55’ Ελ Αραμπί – 42’ Ινγκβάρτσεν (πέναλτι)

Διαιτητής: Νταβίντ Άστλ (Αυστρία)


Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Μπα, Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ - Μπουχαλάκης, Χουάνγκ - Φορτούνης, Μασούρας, Μπιέλ - Ελ Αραμπί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τζολάκης, Ραμόν, Καρβάλιο, Ντόη, Λιάτσος, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Μπουτούτσι, Μπαγκαλιάνης, Πέπε.

Νόρντζελαντ: Αντρέας Χάνσεν - Βίλαντσεν, Κίαν Χάνσεν, Γένσεν, Φρέσε - Τσβέρκοφ, Ντιομαντέ, Μαντς Χάνσεν, Σβένσον - Οσμάν – Ίνγκβαρτσεν. Έπαιξαν και οι Νουαμά, Ντόργκελες.