Ολυμπιακός: Στήριξη στην «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων»

Η πειραϊκή ΠΑΕ συνδράμει στις προσπάθειες της συγκεκριμένης ομάδας παραχωρώντας της, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Ολυμπιακός: Στήριξη στην «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων»

Με κάθε τρόπο η ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Αυτό έκανε γι’ ακόμα μία φορά βοηθώντας την «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων». Η πειραϊκή ΠΑΕ συνδράμει στις προσπάθειες αυτής της ομάδας παραχωρώντας της εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός δίπλα από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ανοικτή δοκιμαστική προπόνηση για την στελέχωση της ομάδας «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων». Η ομάδα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οργάνωσης «Γη» και διανύει πλέον τον τρίτο χρόνο δραστηριοποίησής της.

Η «Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων» ή αλλιώς «Hope Refugee FC», στελεχώνεται από πρόσφυγες που προέρχονται από πάνω από 15 χώρες με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της να είναι από την Συρία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και το Ιράν. Την ομάδα απαρτίζουν κάθε χρόνο 24 παίκτες, ηλικίας 18-30 ετών που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Ως έδρα χρησιμοποιεί το Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων το οποίο έχει ανασκευαστεί πλήρως με χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αγωνίζεται σε φιλικές αναμετρήσεις με ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά και της ΕΠΣ Αθηνών.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο δράσεων της για την στήριξη των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, συνδράμει στις προσπάθειες της ομάδας αυτής, παραχωρώντας της εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για τις δοκιμαστικές προπονήσεις».