ΑΕΚ: Mήπως να κοιτάξει... μέσα άντι για «έξω» για επιθετικό;

Tα δείγματα γραφής στο δεύτερο φιλικό κόντρα στην Αντβέρπ, με τρεις επιθετικούς (δύο εκ των οποίων νεαροί) να βρίσκουν δίχτυα, θα μπορούσαν ν' αλλάξουν την σκέψη Αλμέιδα για απόκτηση φουνταριστού

ΑΕΚ: Mήπως να κοιτάξει... μέσα άντι για «έξω» για επιθετικό;

Η νίκη όσο ευπρόσδεκτη κι αν είναι – έστω και σε φιλική αναμέτρηση που διαρκεί περισσότερο του κανονικού (δύο ώρες για την ακρίβεια...) όπως αυτή της ΑΕΚ με την Αντβέρπ - δεν είναι το κυρίως ζητούμενο για έναν προπονητή σε περίοδο προετοιμασίας.

Αλλά ήθελε να δει ο Ματίας Αλμέδια στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που είχε διαθέσιμους όλους πλην δύο (του άρτι αφιχθέντα, Λιβάι Γκαρσία και του απόντα λόγω Gold Cup, Oρμπελίν Πινέδα) εκ των διεθνών.

Και τα είδε για μια ώρα περίπου αφού η ομαδα αντιπαρήλθε το γεγονός ότι οι νταμπλούχοι Βελγίου είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας καθώς το πρωτάθλημα τους ξεκινά στις 23 Ιουλίου.

Με την ομάδα του να πιάνει, στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας της Αμβέρσας, το αγωνιστικό ...νήμα από εκεί που το άφησε στο τελικό του Kυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

To τελευταίο της περασμένης σεζόν που έληξε θριαμβευτικά με το πρώτο κιτρινόμαυρο νταμπλ μετά από 45 χρόνια.

Μάλιστα ο Aργεντινός αρχιτέκτονας της ομάδας είπε ότι αυτά πλέον ...αρχειοθετήθηκαν, καθώς αποτελούν μέρος της ιστορίας της ομάδας κι ότι όλοι ξεκινούν από το ...μηδέν να κρίνονται από εκείνον.

Εφόσον εννοεί τα λεγόμενα του (και δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ αμφιβάλουμε γι αυτό, κάθε άλλο αφού το έχει αποδείξει έμπρακτα...) μήπως να ξανακοίταζε την (σχεδόν ανακοινωθείσα...) επιθυμία του για απόκτηση επιθετικού;

Δεν είναι τόσο ότι ο Τομ Φαν Βέερτ πέτυχε το πρώτο «κιτρινόμαυρο» τέρμα της σεζόν, αφού είναι κοινό μυστικό ότι ο πρώτος σκόρερ της Super League την προπερασμένη σεζόν (με το Βόλο) δεν είναι του ..γούστου του Νοτιαμερικάνου (καθώς λιγότερο πιεστικός από τον Λιβάι και λιγότερο ευέλικτος τακτικά και σωματικά) αλλά ότι τα άλλα δύο τέρματα ήρθαν από τον Ζίνι (αποκάλυψη της περσινής σεζόν σε μια μέτρια σεζόν για την B’ oμάδα του συλλόγου) και τον Μιχάλη Koσίδη.

Αμφότεροι 21χρονοι. Αμφότεροι σε ένα μεταίχμιο καριέρας. Να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ή προς τα πίσω από το προσκήνιο εφόσον τους φραγεί ο δρόμος προς την ενδεκάδα με μια μεταγραφή.

Ο Aλμέιδα έχει φέρει «καινά δαιμόνια» για την ΑΕΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεδομένου ότι όποιος και να έρθει στην επίθεση θα είναι «πίσω» από τον Λιβάι (σε πρώτη τουλάχιστον φάση) και περιορισμένος να του δίνει ανάσες στα ευκολότερα ματς εγχώριων διοργανώσεων μέχρι το Δεκέμβρη που θα υπάρχουν σίγουρα τα 10 ευρωπαϊκά ματς μήπως να το ξανασκεφτόταν ο Αλμέιδα και να ...στοιχημάτιζε στους Ζινί – Κοσίδη;

Δεν θα του πούμε βέβαια εμείς τη δουλειά του, βέβαιαια.

Απλά επισημαίνουμε ότι μόνο στην Ελλάδα θεωρούνται στα 21 παίκτες ταλέντα.

Αλλού θεωρούνται ήδη διαμορφωμένοι ποδοσφαιρικά. Ακόμη και τακτικά.

Μήπως ήρθε η ώρα για την ποδοσφαιρική τους ενηλικίωση;

Ίσως να δοθεί το έναυσμα εν γένει και για τη δική μας ως ποδόσφαιρο εν γένει...