Ο Ολυμπιακός χάνει στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρτίνς απολύεται; Πίσω από τις λέξεις του Καραπαπά

Τι γίνεται στο χειρότερο σενάριο και πως ερμηνεύεται η χθεσινή «ασπίδα» στον Πορτογάλο τεχνικό. 

Ο Ολυμπιακός χάνει στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρτίνς απολύεται; Πίσω από τις λέξεις του Καραπαπά

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και όπως σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό στο ΟΑΚΑ υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Ας πάρουμε λοιπόν το χειρότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό που είναι να χάσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός χάνει στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρτίνς απολύεται; Η απάντηση ήρθε από χθες από τον Κώστα Καραπαπά. «Τη δουλειά που έχει κάνει ο κύριος Μαρτίνς σε λίγους μήνες δεν την έχει κάνει κανείς άλλος. Εδώ θα είναι λοιπόν και τη Δευτέρα και για πολύ καιρό και θα φροντίζει να γίνεται η ομάδα μας καλύτερη. Κάτω τα χέρια από τον προπονητή μας λοιπόν», έγραψε μεταξύ άλλων στα social media ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κατηγορηματικό ύφος -«Ξεκαθαρίζω...» έγραψε πριν από αυτά- και με μελλοντική προοπτική.

Η αναφορά στη Δευτέρα δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθέτηση, ούτε για μια προσπάθεια να διατηρηθεί ήρεμο κλίμα απλά έως το βράδυ της Κυριακής. Ο Κώστας Καραπαπάς και ουσιαστικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα μπορούσαν πολύ απλά να αναπτύξουν τους λόγους για τους οποίους εν όψει του αυριανού αγώνα, θεωρούν ότι κάποιοι επιδιώκουν ενδεχομένως να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στην ομάδα και να μην αναφερθούν στην επόμενη μέρα. Δεν κάνουν αυτό όμως. «Εδώ θα είναι λοιπόν και τη Δευτέρα και για πολύ καιρό», λέει ο Κώστας Καραπαπάς. Όχι ότι δεν έχει συμβεί -και μάλιστα στον Ολυμπιακό παλαιότερα- προπονητής να στηρίζεται την Κυριακή και να απολύεται τη Δευτέρα όμως εδώ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ίχνος τέτοιας πρόθεσης.

Άλλωστε και οι πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα Μαρτίνς, ούτε στο ελάχιστο. Όπως γράφει σήμερα στο «ΦΩΣ» ο Αλέξης Βιρβίλης, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κλίμα εις βάρος του Πορτογάλου. Ίσα ίσα που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς με τον Μαρτίνς στον πάγκο ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ένα ποδόσφαιρο που υποχρεώνει τον κόσμο να τον χειροκροτά και να γουστάρει να τον βλέπει. Κι αυτό που καταλαβαίνει κανείς από το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια είναι ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο στραβοπατήματος, πάλι δεν τίθεται κανένα θέμα Μαρτίνς, γιατί όλοι στο Ρέντη αναγνωρίζουν την πολύωρη δουλειά που ρίχνει.

Από κει και πέρα, η στήριξη και η «ασπίδα» στον Μαρτίνς είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα από το ότι επιβάλλεται ο ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, περισσότερο για να διατηρήσει τη δική του ηρεμία στα αποδυτήρια και την ψυχολογία στα ύψη εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.