Εκόνγκ: «Ίδιες φιλοδοξίες με τον ΠΑΟΚ - Ήθελα να έρθω μόνο εδώ»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε ο Γουίλιαμ-Τροστ Εκόνγκ.

Εκόνγκ: «Ίδιες φιλοδοξίες με τον ΠΑΟΚ - Ήθελα να έρθω μόνο εδώ»

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο Γουίλιαμ-Τροστ Εκόνγκ στο περιθώριο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Το νέο απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε τις φιλοδοξίες που έχει η ομάδα οι οποίες ταυτίζονται με τις δικές του ενώ αναφέρθηκε και σε πιο τεχνικά θέματα σχετικά που την παρουσία που αναμένεται να έχει στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και προπονήθηκα πρώτη φορά την ομάδα. Βλέπω ότι έχουμε πολύ ποιότητα, γίνεται καλή δουλειά και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», είπε αρχικά.

Πώς πείστηκε να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Είδα πολλά βίντεο, είδα τους οπαδούς, την ατμόσφαιρα που δημιουργούν και το πάθος που έχουν. Είδα την ομάδα επίσης, μίλησα με τον ιδιοκτήτη και τον προπονητή, είδα μεγάλη φιλοδοξία από το κλαμπ, θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα, το κύπελλο να παίξω Ευρώπη. Οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με τον ΠΑΟΚ και είπα στον ατζέντη μου ότι θέλω να έρθω μόνο εδώ».

Για το αν είναι ηγέτης, όπως δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είμαι 29 χρονών, ξέρετε ότι έχω εμπειρία από διάφορα πρωταθλήματα. Σίγουρα ξέρετε πως αυτό, δηλαδή το αν θα γίνω ηγέτης δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα. Πρέπει πρώτα να βρω θέση και ρόλο στην ομάδα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που θα ήθελα να βοηθήσω και να τους καθοδηγήσω, αλλά υπάρχουν και πιο έμπειροι παίκτες από εμένα που θα μάθω πολλά από αυτούς. Θα γίνουν όλα σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου, όπως δήλωσα ξέρω πως είναι να γίνεσαι ηγέτης του γκρουπ και σταδιακά θεωρώ πως θα συμβεί και αυτό».

Για το επίπεδο της ετοιμότητάς του: «Το καλοκαίρι έκανα μόλις 2 εβδομάδες διακοπές, πριν έρθω εδώ έκανα ατομικές, έπαιξα και με την εθνική και δεν έχασα ρυθμό. Σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση και πήγε πολύ καλά, δουλέψαμε στην τακτική και σε άλλα κομμάτια. Νιώθω ένα βήμα πιο κοντά στο να βρω τον ρολό μου και νομίζω ότι σε 20 ημέρες θα είμαι πανέτοιμος για να βοηθήσω»

Για το πώς θα αναπροσδιόριζε τον εαυτό του: «Είμαι μαχητής, δινω το 100% για την ομάδα , έχω ηγετικά χαρακτηριστικά, δεν φοβάμαι να κάνω λάθη και θέλω να βοήθα την ομάδα μου με κάθε τρόπο»

Για το τι διάταξη που προτιμάει: «Παίζω και με τετράδα και με τριάδα στην άμυνα, στη Γουότφορντ, στη Σαλερνιτάνα παίξαμε με κάθε πιθανή σύνθεση. Προτιμώ την τετράδα και αυτό παίζει και ο ΠΑΟΚ και μου αρέσει».

Για το αν μίλησε με κάποιους παίκτες πριν έρθει στον ΠΑΟΚ: «Ναι μίλησα με τον Μπίσεσβαρ, με τον Άκπομ επίσης που μου είπε τα καλύτερα και να μην το σκεφτώ, αλλά να έρθω. Μίλησα και με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αγωνίζεται σε… λάθος ομάδα, αλλά μου είπε και αυτός να έρθω, μου μίλησε με καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ».