Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας 1-0: Νέα νίκη και χαμόγελα

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Καλοσκάμη νίκησε 1-0 την ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας και έδειξε νέα στοιχεία βελτίωσης . Μικροτραυματισμός του Σένκεφελντ. 

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας 1-0: Νέα νίκη και χαμόγελα

Συνέχισε με νίκες στα φιλικά της προετοιμασίας του στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας αυτή τη φορά με 1-0 της ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας. Και δείχνοντας καλά στοιχεία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενόψει των αγώνων με την Ντνίπρο. Το γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχε ο νεαρός εξτρέμ Δημήτρης Καλοσκάμης. Με καλές στιγμές από αρκετούς παίκτες και ειδικά τους Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ, αλλά και τον μαχητικό Σπόραρ. Άρεσαν και οι μικροί που δοκίμασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού που δεν είχε Τσέριν, Ιωαννίδη, Μπρινιόλι και από νωρίς έχασε με μικροτραυματισμό τον Σένκεφελντ.

Ο Παναθηναϊκός είχε σχήμα με νέα πρόσωπα στο πρώτο μέρος (Φίκαϊ, Καλοσκάμης) και έδειξε τα στοιχεία που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε πίεση και κατοχή μπάλας. Είχε ευκαιρίες με τον Σπόραρ στο 17' και στο 19' με τον Σλοβένο να μην προλαβαίνει τις σέντρες των Χουάνκαρ και Μαντσίνι. Η ατυχία ήρθε με τον μυϊκό τραυματισμό του Μπαρτ Σένκεφελντ ο οποίος αποχώρησε περισσότερο για προληπτικούς λόγους (θα μείνει για δύο μέρες εκτός προπονήσεων). Η ΤΣΣΚΑ απείλησε με κεφαλιά του Χέλιντον στο 23'. Στο 24' έξοχη προσπάθεια του Κλεϊνχέισλερ κατέληξε στον Μπερνάρ που σούταρε άουτ στην πρώτη πολύ καλή στιγμή των «πράσινων». Νέος πολύ καλός συνδυασμός στο 30' από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Κλεϊνχέισλερ να μην μπορεί να ολοκληρώσει με σουτ από κοντά.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Ατάνας Ριμπάρσκι είδε την ομάδα του να παίζει δυνατά και με τρεξίματα, αλλά δίχως κάτι ιδιαίτερο επιθετικά. Στο 36' ο Πεδρίνιο εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν στη θέση που έπρεπε.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 39’ με κεφαλιά του Δημήτρη Καλοσκάμη στο κενό τέρμα, έπειτα από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπερνάρ από δεξιά. Ο Βραζιλιάνος έκανε θεαματική ντρίμπλα σε αντίπαλό του και σέντρα που έβγαλε φάτσα με την εστία το νεαρό επιθετικό. Ήταν το δεύτερο γκολ του Καλοσκάμη στην προετοιμασία.

Με τον Τζούρισιτς σε ρόλο οργανωτή και τον Μπερνάρ στα πλάγια (αριστερά) άρχισε ο Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο μέρος. Γρήγορος πάλι ο Παναθηναϊκός, με τον Τζούρισιτς να κλέβει στο 53' και από την μπαλιά του Κλεϊνχέισλερ ο Μπερνάρ κόπηκε. Με τις πολλές αλλαγές το ματς έχασε τον όποιο ρυθμό είχε, με την ελληνική ομάδα να ελέγχει την αναμέτρηση.

Η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 73' ο Πίσκεβιτς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρούσεφ αστόχησε ελάχιστα στην καλύτερη στιγμή της βουλγαρικής ομάδας. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κιρίλοφ από καλή θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ξενόπουλου. Ενώ ευκαιρία είχε ο Μαλμπάεφ στο 86'

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αυστριακός Άλαν Κίγιατς.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (64΄Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (62' Κώτσιρας) , Σένκεφελντ (20΄λ.τ. Σιδεράς - 80' Μάγκνουσον), Φίκαϊ (75΄Κάτρης), Χουάνκαρ (75' Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (75΄Τσόκαι), Κλεϊνχέισλερ (80' Φρόκου), Μπερνάρ (62' Καμπετσής), Μαντσίνι (62' Αϊτόρ), Καλοσκάμης (46΄Τζούρισιτς), Σπόραρ (75' Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας: Ναούμοφ, Χέλιτον, Πεδρίνιο, Καραγκαρέν, Ρασνουτίλ, Τσότσεφ, Βουτόφ, Τσενόφ, Γκαρίστα, Γιόσκοφ, Πετρόφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Γκάνεφ, Μαρμπάεφ, Πίσκεβιτς, Ράντσεφ, Τσονκόφ, Βιγιάτσκι, Κιρίλοφ, Τόνεφ, Ρούσεφ, Γκουιντά, Γκιρούσεφ, Στόιτσκοφ