ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Δανός διαιτητής των 49 πέναλτι και 25 αποβολών

Το προφίλ του Μαντς Κρίστοφερ Κριστόφερσεν, ο οποίος θα διευθύνει το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Δανός διαιτητής των 49 πέναλτι και 25 αποβολών

Μετά τους Γκεστράνιους και Φενταγί, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιστρατεύει τον Μαντς Κρίστοφερ Κριστόφερσεν για το επερχόμενο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για 35χρονο ρέφερι από τη Δανία, ο οποίος σφυρίζει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του από το 2011, ενώ είναι διεθνής από τον Δεκέμβριο του 2012.

Θεωρείται από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην πατρίδα του, έχοντας λάβει μάλιστα το βραβείο του «κορυφαίου της χρονιάς» το 2016, ενώ πέρσι προτάθηκε ξανά για την ίδια διάκριση.

Ο -τραπεζικός στο επάγγελμα- Κριστόφερσεν έχει σφυρίξει σε 289 ματς, μοιράζοντας 1049 κίτρινες κάρτες και μόλις 25 κόκκινες, ενώ έχει καταλογίσει συνολικά και 49 πέναλτι.

Σημειωτέον ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Δανός ρέφερι καλείται να διευθύνει αγώνα στον οποίο εμπλέκεται ελληνική ομάδα, ωστόσο είχε σφυρίξει το Βίντι-ΜΠΑΤΕ στον όμιλο του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική του Europa League.