Ολυμπιακός: Οι «παλιοσειρές» των καλοκαιρινών προετοιμασιών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΙΛΣ: Οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Κώστας Φορτούνης είναι οι δύο παίκτες με τις περισσότερες προετοιμασίες του Ολυμπιακού στις πλάτες τους.

Ολυμπιακός: Οι «παλιοσειρές» των καλοκαιρινών προετοιμασιών

Σημαντική θα είναι η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο «Άστεριξ» πάντοτε έδινε ένα άλλο χρώμα στην καθημερινότητα. Πάντοτε ήταν μία ευχάριστη νότα... Ζούσε κάθε μέρα του σε προπόνηση ή σε αγώνα, λες και ήταν μικρό παιδί. Την ευχαριστιόταν και «ρουφούσε» κάθε δευτερόλεπτο δουλειάς!

Ο Βαλμπουενά έχει φάει με το... κουτάλι τις καλοκαιρινές προετοιμασίες. Σε ό,τι έχει να κάνει όμως αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό, υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» μπόλικα χιλιόμετρα σε καλοκαιρινές προετοιμασίες.

Ο λόγος για τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Κώστα Φορτούνη. Και οι δύο έκαναν πρεμιέρα σε προετοιμασία με την ερυθρόλευκη το μακρινό 2014. Και οι δύο με προπονητή τον Μίτσελ. Ο μεν Μπουχαλάκης είχε βρεθεί στο Ζέεφελντ. Ο δε Φορτούνης δεν είχε πάει Ζέεφελντ, αλλά στο δεύτερο στάδιο που είχε γίνει στις ΗΠΑ εκείνο το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός τότε είχε βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να λάβει μέρος σε ένα σπουδαίο τουρνουά με αντιπάλους τις Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Από το 2014 οι δυό τους συμμετέχουν στις καλοκαιρινές προετοιμασίες, με εξαίρεση την περσινή όπου ο Φορτούνης είχε «κοπεί» από τον Πέδρο Μαρτίνς και είχε ενσωματωθεί τον Σεπτέμβριο στις προπονήσεις.

Για τον Μπουχαλάκη θα είναι μία ιδιαίτερη προετοιμασία, γιατί προέρχεται από το τέλος του δανεισμού του στην Κόνιασπορ και εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον από Τουρκία και για την τωρινή μεταγραφική περίοδο. Ο Κρητικός χαφ επί της ουσίας υπολογίζεται σε πρώτη φάση από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά θα πρέπει κι εκείνος με την παρουσία του στις προπονήσεις και στα φιλικά να δείξει στον προπονητή του ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του.