Τα τέσσερα «κιτρινόμαυρα» μέτωπα

Όσα συνέβησαν στην Τούμπα αναστάτωσαν την καθημερινότητα της ΑΕΚ, παρ’ όλα αυτά η ζωή σε Σπάτα, Μαρούσι και Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζεται...

Τα τέσσερα «κιτρινόμαυρα» μέτωπα

Η σημερινή ημέρα στην οικογένεια της ΑΕΚ περιστράφηκε αρκετά γύρω από τις εξελίξεις στο νέο γήπεδο της ομάδας. Σε αυτό συντέλεσαν δύο γεγονότα: Η επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει το παρόν στο εργοτάξιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκεί έπεσαν οι πρώτες κολόνες και η πρώτη πλάκα. Τα παραπάνω λοιπόν, ήταν αρκετά έτσι ώστε να απομακρυνθεί –έστω και προσωρινά- το μυαλό των φίλων του «Δικεφάλου» από τα παρεπόμενα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Παρ’ όλα αυτά, το νομικό επιτελείο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και οι άνθρωποι της διοίκησης που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της ομάδας στα δικαστήρια για τα γεγονότα της Τούμπας, δεν έπαψαν να εργάζονται και να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δικαστικές (και μη) «μάχες» που θα δώσουν προσεχώς. Ο ογκώδης φάκελος που έστειλαν στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα χθες οι της ΑΕΚ, ήταν μονάχα η αρχή. Στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, οι συσκέψεις των στελεχών διαδέχονται η μία την άλλη...

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η ομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα, δεν σταματά να επαναλαμβάνει στους ποδοσφαιριστές του: «Εμείς στον στόχο μας. Συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Αργά ή γρήογορα το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες». Αυτά είναι τα λόγια του καθημερινά, στην προσπάθειά του να κρατά σε εγρήγορση τους «κιτρινόμαυρους». Αύριο εξάλλου υπάρχει και το φιλικό με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ. Μια αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών, όχι τόσο για συμπεράσματα, όσο για να διατηρήσει «ζεστούς» τους παίκτες και των δύο αντιπάλων.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, υπάρχει και τέταρτο μέτωπο που δεν εφησυχάζει στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου». Εννοούμε εκείνους που εργάζονται για τη μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου ενόψει καλοκαιριού. Τα γεγονότα της Τούμπας μπορεί να έβγαλαν και την ΑΕΚ από την καθημερινότητά της, αλλά όπως και να έχει, η ζωή συνεχίζεται. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τους συνεργάτες του δεν έχουν σταματήσεις τις αναζητήσεις τους σε εσωτερικό και εξωτερικό. Υπάρχουν στόχοι που εξετάζονται και διαπραγματεύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει.