Ολυμπιακός: Το δύσκολο είναι να βρει παίκτη με τον χαρακτήρα του Εμβιλά

Το επίσημο διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Γιαν Εμβιλά και το δύσκολο κομμάτι του αντικαταστάτη του.

Ολυμπιακός: Το δύσκολο είναι να βρει παίκτη με τον χαρακτήρα του Εμβιλά

Τη Δευτέρα (3/7) ο Ολυμπιακός επισημοποίησε το διαζύγιο με τον Γιαν Εμβιλά. Οριστικά ο Γάλλος αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του Πειραιά μετά από τρία χρόνια με 140 συμμετοχές. Στα 33 του χρόνια ήθελε να αναζητήσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να τον αδικήσει αν και η πρόταση που του είχε γίνει από τους Πειραιώτες ήταν αρκετά μεγάλη.

Όλα αυτά βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν πλέον, αφού οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν και ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του στο χορτάρι είναι πολύ πιθανό ότι θα τον βρει. Έστω κι αν ο Εμβιλά ήταν μία πληθωρική παρουσία, αγωνιστικά μπορεί να καλυφθεί το κενό κάνοντας μία σωστή επιλογή.

Εκείνο που θέλει πολύ ψάξιμο είναι να βρεθεί παίκτης με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Εμβιλά. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο, διότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που φόρεσε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και το άξιζε και με το παραπάνω.

Ο Εμβιλά έδειξε αυτοθυσία σε πολλές περιπτώσεις και έβαλε πάνω απ' όλα την ομάδα. Ακόμα και τραυματίας έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψει για το καλό του συνόλου. Με ενέσεις έχει παίξει ο Γάλλος χαφ και χωρίς να τον ενδιαφέρει αν συμπαίκτες του έμεναν εκτός για τραυματισμούς της… πλάκας.

Ακόμη ήταν μία πολύ εμβληματική παρουσία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ήξερε να τους βάλει όλους στη θέση του, αλλά και παράλληλα να σταθεί δίπλα στους πιτσιρικάδες και να τους βοηθήσει. Για όλα αυτά είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Μία τεράστια προσωπικότητα και ένας ποδοσφαιριστής πραγματικός μαχητής.